LG G Pad 5 officieel, dit moet je weten

0

Na enkele weken van speculeren heeft LG een gloednieuwe tablet gelanceerd: de LG G Pad 5. Zoals voorspeld vinden we onder de motorkap behoorlijk gedateerde componenten. De Android-tablet is vooralsnog alleen verkrijgbaar in thuisland Zuid-Korea voor omgerekend 340 euro.

Normaal gesproken kijken we er reikhalzend naar uit als een fabrikant op het punt staat een nieuwe tablet uit de doeken te doen. Voor de LG G Pad 5 liepen we niet bepaald warm: volgens het geruchtencircuit zou de tablet een drie jaar oude processor krijgen, namelijk de Snapdragon 821. De geruchten blijken te kloppen. Het Zuid-Koreaanse LG onthulde onlangs in stilte haar nieuwste Android-tablet: de LG G Pad 5. Naast een zwaar gedateerde chipset geeft de techgigant ons weinig reden om te juichen.

LG G Pad 5 specificaties

De LG G Pad 5 heeft een 10,1 inch groot IPS LCD-display met een Full HD resolutie van 1920 bij 1200 pixels. De tablet is 8 millimeter dik, weegt 498 gram en is enkel verkrijgbaar in de kleur zilver. Onder de motorkap vinden we zoals gezegd een Qualcomm Snapdragon 821, een quad-core processor die pieksnelheden tot 2,34 GHz weet te halen. Deze wordt bijgestaan door 4 GB werkgeheugen. Je krijgt 32 GB aan opslagruimte om apps, foto’s, video’s en andere bestanden op te slaan en toekomstige updates te installeren. Er is ruimte voor een microSD-kaart zodat je de opslagcapaciteit op ieder gewenst moment kunt uitbreiden.

Aan de achterzijde van de LG G Pad 5 vinden we een 8 megapixelcamera. Voorop heeft de fabrikant een 5 megapixelcamera geplaatst om videogesprekken mee te voeren. De batterij heeft een capaciteit van 8200 mAh, wat naar eigen zeggen power biedt voor een hele dag gemixt gebruik. Je verwacht het misschien niet, maar de LG G Pad 5 heeft een vingerafdruksensor. Deze vinden we aan de zijkant van de tablet, onder de volumeknoppen. Standaard kan de tablet enkel overweg met dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac). Tot slot draait hij op Android 9.0 Pie.

Beschikbaarheid

Aan de LG G Pad 5 hangt een prijskaartje van 440.000 Zuid-Koreaanse won, omgerekend zo’n 340 euro. Of hij zijn weg naar Europa vindt durven we niet zeggen, maar die kans is bijzonder klein.

LG G Pad 5

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer