Photoshop beschikbaar voor iPad

0

Goed nieuws voor iedereen die regelmatig met Photoshop werkt. Deze fotobewerkingsapplicatie is vanaf nu ook te gebruiken op de iPad. De app is nu te downloaden in de App Store.

Photoshop is een krachtig en veelzijdig programma om foto’s mee te bewerken, of je eigen afbeeldingen te maken. Heb je een vuiltje op een plaatje waar je je mateloos aan ergert? Dan haal je deze kinderlijk eenvoudig weg met de Spot Healing Brush Tool. Heb je een schitterende foto geschoten, maar is hij onderbelicht? Ook dat is eenvoudig op te lossen met Photoshop. En zo kun je nog duizend-en-één andere dingen doen met de fotobewerkingssoftware van Adobe.

Dit kun je met Photoshop voor de iPad

Een jaar geleden kondigde Adobe aan dat het werkte aan de applicatie voor de iPad. De afgelopen maanden kwam het bedrijf met een bètaversie van het programma voor de iPad. Sinds begin deze week is de applicatie daadwerkelijk te downloaden.

Adobe heeft door de jaren heen tal van applicaties beschikbaar gemaakt voor tabletgebruikers. Een versie van Photoshop met alle functionaliteiten was er echter nog niet. Met de lancering van Photoshop voor de iPad heeft Adobe een eerste stap gezet om dit te realiseren. Een groot aantal features die je van de desktopvariant kent vind je terug in de iPadOS-versie. Denk aan diverse selectietools, move tool, crop and transform tool, text tool en ga zo maar door. Ook layer masks en adjustment layers zijn van de partij. Kortom, de voornaamste tools die je van de desktopvariant gewend bent vind je tevens terug in de tabletapplicatie.

Een groot voordeel van de iPad-applicatie van Photoshop is dat je gebruik kunt maken van de Apple Pencil. Deze is uitgerust met drukgevoelige sensoren, waarmee je kinderlijk eenvoudig drukgevoelige effecten kunt aanbrengen op je foto’s. Vanzelfsprekend is de app ook zonder deze stylus te gebruiken.

Eerste maand gratis

Photoshop is gratis en voor niets te downloaden in de App Store. Na een proefperiode van 30 dagen moet je betalen om de app te kunnen blijven gebruiken. Vanaf dat moment betaal je 10,99 euro per maand. Het fotobewerkingsprogramma werkt op de volgende iPad-modellen:

  • iPad Pro (alle modellen)
  • iPad Air 2
  • iPad 5e generatie of nieuwer
  • iPad Mini 4 of nieuwer

Meer weten over de mogelijkheden van Photoshop voor de iPad? De onderstaande video laat op een toegankelijke manier alle beschikbare features zien.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer