Dit is de Huawei MatePad Pro met hole punch

0

Voor het eerst zien we een scherpe afbeelding van de Huawei MatePad Pro. De aanstaande Android-tablet is de eerste tablet met een gat of hole punch in het scherm. Op de foto is tevens een toetsenbord en stylus te zien.

Huawei werkt aan een nieuwe tablet. De eerste details over deze mysterieuze tablet doken in oktober op. 91mobiles.com publiceerde op internet de eerste persafbeelding, zij het van zeer slechte kwaliteit. De techsite claimde dat de tablet de opvolger van de Huawei MatePad M6 was en dat deze door het leven zou gaan als de Huawei MatePad M7.

Enkele dagen nadat het nieuws naar buiten was gekomen, liet Evan Blass van zich horen. Volgens de beroepslekker was de persfoto correct, maar zou de Android-tablet een andere naam met zich dragen: de Huawei MatePad Pro. De tech insider komt nu zelf met een persfoto van de tablet op de proppen, waarvan de beeldkwaliteit een stuk hoger is (zie omslagfoto).

Over de Huawei MatePad Pro

Als je linksboven in de hoek kijkt, zie je een klein, zwart gaatje. Achter deze inkeping heeft Huawei de selfiecamera geplaatst. Daardoor zijn de schermranden of bezels een stuk dunner dan zijn voorgangers. Bij smartphones zijn deze zogeheten hole punches vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld, bij tablets zagen we deze nog niet eerder. Tenzij iemand Huawei te slim af is, is het Chinese techbedrijf de eerste die een tablet met inkeping op de markt brengt.

Helaas heeft de beroepslekker geen details over de specificaties van de Huawei MatePad Pro. Zoals de naam suggereert verwachten we een high-end Android tablet. Waarschijnlijk bindt Huawei met deze tablet de strijd aan met de Samsung Galaxy Tab S6. Het gerucht gaat dat de MatePad Pro een Kirin 990 octa-core processor onder de motorkap krijgt. Dat klinkt aannemelijk, aangezien de MediaPad M6 werd aangestuurd door de Kirin 980.

Verder toont de persfoto van Blass de tablet met een keyboard en een stylus. Als we de plaatjes van 91mobiles.com mogen geloven, is de stylus met magneten vast te koppelen aan de bovenzijde van de behuizing (vergelijkbaar met de nieuwste iPad Pro). Wanneer Huawei de MatePad Pro uit de doeken doet, is onduidelijk.

Vier kleuren

Tot slot komt Android Headlines met informatie over de kleur van de behuizing. Volgens de techsite is de Huawei MatePad Pro straks verkrijgbaar in vier kleuren: zwart, wit, groen en oranje. Mogelijk heeft Huawei nog meer kleuren voor ons in petto, maar dat is niet in beton gegoten.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer