Nintendo Switch Lite drijft verkoopcijfers op

0

Nintendo doet goede zaken. Het gamingbedrijf uit Japan maakte afgelopen week haar kwartaalcijfers bekend. In de afgelopen drie maanden verkocht Nintendo 4,8 miljoen Switch consoles. Het succes is voor een belangrijk deel te verklaren door de lancering van de Nintendo Switch Lite.

Dat blijkt uit de financiële resultaten van Nintendo.

Het gaat goed op de gamingmarkt. Eind oktober maakte Sony bekend dat de PlayStation 4 als warme broodjes over de toonbank vliegen. De consolemaker verkocht in de afgelopen drie maanden 2,8 miljoen exemplaren van de PS4, waardoor het totaal aantal verkochte consoles uitkomt  op 102,8 miljoen. Daarmee is de PS4 populairder dan de originele PlayStation en de Nintendo Wii.

Populariteit Nintendo Switch Lite

Ook Nintendo legt geen windeieren als we het over de Nintendo Switch hebben. Uit de kwartaalcijfers van het bedrijf blijkt dat Nintendo in de maanden juli, augustus en september 4,8 miljoen Switch consoles verkocht. De wereldwijde verkoop komt daarmee uit op 41,67 miljoen Switch consoles.

Een belangrijke factor voor het succes van Nintendo, is de in juli geïntroduceerde Nintendo Switch Lite. In tegenstelling tot de originele Switch is de Switch Lite niet op het grote scherm te spelen, maar enkel als handheld. De Joy Con controllers zijn niet los te koppelen en het beeldscherm is een fractie kleiner. Daar staat tegenover dat de accu langer meegaat, waardoor je nog langer van je favoriete games geniet. De verkoop van de ‘budgetuitvoering’ van de Switch ging op 20 september van start. Het derde kwartaal eindigde 30 september. In deze korte periode verkocht Nintendo maar liefst 1,95 miljoen Switch Lite consoles.

Games

In de afgelopen drie maanden verkocht Nintendo 35,87 miljoen games. De populairste titel van het derde kwartaal was Super Mario Maker 2, dat 3,9 miljoen keer verkocht werd. The Legend of Zelda: Link’s Awakening, een remake van het 26 jaar oude spel van de Game Boy, was eveneens gewild bij gamers en ging 3,13 miljoen keer over de toonbank. Andere populaire titels in het afgelopen kwartaal waren Fire Emblem: Three Houses (2,29 miljoen) en Mario Kart 8 Deluxe (1,12 miljoen).

De omzet kwam in het derde kwartaal uit op omgerekend 2,25 miljard euro. De nettowinst bedroeg 375 miljoen euro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer