‘Volgende iPad Pro verschijnt pas in 2020’

0

Het ziet er naar uit dat Apple haar high-end tablet de iPad Pro dit jaar geen onderhoudsbeurt geeft. Mogelijk verschijnt de opvolger van het huidige topmodel pas volgend jaar. Ditmaal is het Apple zelf die ruchtbaarheid aan het gerucht geeft.

Dat schrijft MacRumors, die goed heeft geluisterd naar de uitspraken van Luca Maestri, de financiële topman van Apple.

Dit ‘weten’ we over de iPad Pro

Geruchten over een nieuwe iPad Pro doen al een tijdje de ronde op internet. Zo horen we onder meer dat de aanstaande tablet maar liefst drie camera’s heeft aan de achterkant. Eén daarvan is naar verluidt uitgerust met een Time of Flight of ToF-sensor, waarmee razendsnel de afstand tussen de beeldsensor en het object dat of de persoon die je probeert vast te leggen wordt berekend. Het scherptediepte-effect, ook wel bokeh-effect genoemd, komt hierdoor nog beter uit de verf.

Door het verschijnen van foto’s en video’s van zogeheten dummymodellen, ‘weten’ we dat de Apple vasthoudt aan het 12,9 inch grote scherm voor haar iPad Pro. De schermranden of bezels zijn zo slank dat er net als voorgaande jaren geen ruimte is voor een vingerafdruksensor. Om je data en media te beschermen wordt de tablet voorzien van een True Depth camera.

Volgend jaar

Lange tijd ging het gerucht dat Apple nog voor het einde van het jaar de nieuwste iPad Pro uit de doeken zou doen. Marktanalist en Apple-volger Ming-Chi Kuo claimde onlangs dat de high-end tablet pas in 2020 verschijnt. Hij kon ons echter niet vertellen waarom Apple de lancering uitstelt. Nu geeft het Amerikaanse techbedrijf daar mogelijk een antwoord op.

Na afloop van de presentatie van de kwartaalcijfers, hield Apple een zogeheten earnings call met analisten en aandeelhouders. CEO Tim Cook en de financiële topman Luca Maestri gaven antwoord op de vragen die zij hadden over de plannen van het bedrijf. Eén van de opmerkingen van Maestri was dat in de prognose voor de financiële resultaten van het volgende kwartaal de overweging is meegenomen dat Apple de iPad Pro ieder jaar op een ander moment lanceert. Anders gezegd, Apple werkt aan een nieuwe iPad Pro, maar deze wordt naar alle waarschijnlijkheid pas volgend jaar aangekondigd.

Als we de laatste berichten mogen geloven onthult Apple de nieuwe iPad Pro samen met de iPhone SE 2 in maart 2020. Als dat zo is zit er bijna anderhalf jaar tussen het huidige topmodel, die in oktober 2018 werd geïntroduceerd, en het nieuwe model. Met de uitspraak van Maestri in ons achterhoofd klinkt dit tijdstip best aannemelijk. Als we meer horen over een releasedatum of andere details over de iPad Pro, lees je dat uiteraard hier op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer