Apple verkoopt opnieuw meer iPads

0

De omzet uit de verkoop van producten is het afgelopen kwartaal iets teruggelopen. De iPad blijft onverminderd populair. Dat geldt ook voor diensten als AppleCare en Apple Music. Alles bij elkaar opgeteld boekte het in Cupertino gevestigde techbedrijf 64,04 miljard dollar aan omzet.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die Apple heeft vrijgegeven. Apple noemt deze weliswaar vierde kwartaal 2019, maar hebben betrekking op de maanden juli, augustus en september.

Meer iPads over de toonbank

Anno 2019 ondervinden fabrikanten steeds vaker hoe lastig het is om hun tablets aan de man te krijgen. Met kolossale phablets en foldables die in opkomst zijn, gaat het er in de toekomst niet eenvoudiger op worden. Vooralsnog gaat het Apple goed af. Sinds een goed jaar vertelt Apple niet langer hoeveel iPads ze verkoopt in een kwartaal tijd: de totale opbrengst zegt volgens CEO Tim Cook meer over de prestaties van de tabletafdeling dan het aantal verkochte exemplaren.

Ook nu we het aantal verkochte iPads niet kennen, weten we dat Apple goede zaken doet. Uit de kwartaalcijfers blijkt dat Apple in de afgelopen drie maanden een bedrag van 4,66 miljard dollar wist te verzilveren uit de verkoop van tablets. Ter vergelijking: in dezelfde periode vorig jaar kwam de opbrengst niet hoger dan 3,98 miljard dollar. De extra opbrengst is waarschijnlijk toe te kennen aan de nieuwste modellen van het bedrijf, namelijk de iPad Air (2019)iPad Mini (2019) en zevende generatie iPad.

Overige categorieën

Met de iPhone ging het minder goed. Het afgelopen kwartaal boekte een omzet van 33,36 miljard dollar. Een gigantisch bedrag, maar wel omgerekend een daling van 8,5 procent ten opzichte van vorig jaar. Toen sleepte Apple een bedrag van 33,76 miljard dollar in de wacht. Wellicht dat Apple de komende maanden succesvoller is om de iPhone 11 serie aan de man te brengen, als allerlei kortingsacties lopen (Black Friday, Cyber Monday en de feestdagen).

De verkoop van Mac-computers liep terug van 7,34 miljard dollar naar 6,99 miljard dollar. De afdeling wearables, waar de Apple Watch, HomePod en Beats-producten onder vallen, steeg met bijna een derde van 4,22 miljard dollar naar 6,52 miljard dollar. De opbrengst uit de verkoop van diensten als de App Store, Apple Music en AppleCare steeg met zo’n 20 procent naar 12,51 miljard dollar. Alles bij elkaar opgeteld behaalde Apple in de afgelopen drie maanden een omzet van iets meer dan 64 miljard dollar.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer