Meer details over LG G Pad 5 op straat

0

Deze week horen we meer over de LG G Pad 5. Meer details over de aanstaande Android-tablet zijn nu bekend dankzij Geekbench. Volgens de online benchmark krijgt de tablet een Snapdragon 821 als chipset, een quad-core processor die al ruim drie jaar oud is.

Dat schrijven diverse media, waaronder Tablet-News.com.

Het is niet de eerste keer dat we de naam LG G Pad 5 voorbij horen komen. In september dook deze naam al op. Mishaal Rahman, hoofdredacteur van XDA-Developers, stuitte op deze tablet toen hij hem tegenkwam in het Android Enterprise Recommended Program van Google. Hij beweerde dat de tablet een nieuw jasje was aangemeten, maar dat hij met een verouderde processor wordt geleverd.

‘LG G Pad 5 krijgt nieuw design met oude CPU’

Snapdragon 821

De geruchten die Rahman verspreidde werden deze week bevestigd door Geekbench. Diverse media spotten hier de LG LM-T600, de codenaam voor de LG G Pad 5. De online benchmark geeft helaas niet veel nieuwe informatie prijs, maar claimt dat de aanstaande tablet van de Koreaanse producent inderdaad voorzien is van een Snapdragon 821. Deze quad-core processor van Qualcomm zagen we eind 2016 en begin 2017 in de nieuwste high-end smartphones, waaronder de Google Pixel, OnePlus 3T en HTC U Ultra.

De chipset is helaas niet het enige component dat achterhaald en gedateerd is. Als we Geekbench mogen geloven krijgt de tablet 4 GB aan werkgeheugen. Tevens wordt hij met het verouderde Android 9.0 Pie geleverd. Eerdere geruchten spraken over een opslagcapaciteit van 32 GB, maar dat wordt niet bevestigd door Geekbench.

Volgens het geruchtencircuit krijgt de LG G Pad 5 een 10,1 inch groot scherm met  Full HD-display van 1920 bij 1200 pixels. Naar verluidt ontbreekt een NFC-chip, wat betekent dat je niet contactloos kunt betalen (mocht je dat ooit van plan zijn met je tablet). Details over de lanceringsdatum en de adviesprijs ontbreken op dit moment.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer