Microsoft verkoopt minder Surface-tablets

0

Het gaat niet zo goed met de Surface-afdeling van Microsoft. Het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf verkocht de afgelopen drie maanden minder Surface-tablets in vergelijking met afgelopen jaar. De omzet daalde met 4 procent naar 1,14 miljard dollar.

Dat blijkt uit de meest recente kwartaalcijfers van Microsoft.

Het in Redmond gevestigde techbedrijf presenteerde veel positieve cijfers. De omzet kwam uit op 33,1 miljard dollar, een stijging van maar liefst 14 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Analisten verwachtten dat Microsoft een omzet van 32,2 miljard dollar zou boeken, maar deze valt dus hoger uit. Het netto-inkomen steeg met 21 procent naar 10,7 miljard dollar. De opbrengst per aandeel steeg eveneens met 21 procent naar 1,38 dollar. Al met al keerde Microsoft in het afgelopen kwartaal een bedrag van 7,9 miljard dollar uit aan aandeelhouders.

Office en cloud

Kijken we naar Microsofts clouddiensten, dan zien we inderdaad mooie cijfers in de boeken. De commerciële producten van Microsoft Office stegen gemiddeld 13 procent, waarvan Office 365 maar liefst 25 procent. 35,6 miljoen particulieren hebben volgens de laatste cijfers een Office 365 abonnement. De opbrengsten van LinkedIn stegen met een kwart. De categorie Productivity and Business Process kwam hierdoor uit op 11,1 miljard dollar (+ 13 procent).

De afdeling Intelligent Cloud bracht het afgelopen kwartaal een bedrag van 10,8 miljard dollar op, een stijging van 27 procent. Server producten en clouddiensten stegen met gemiddeld 30 procent. Azure behaalde maar liefst 59 procent meer omzet. Volgens CEO Satya Nadella kiezen steeds meer prominente bedrijven ervoor om “hun digitale capaciteiten uit te breiden met onze cloud”, wat de forse omzetstijging verklaart.

Surface

De afdeling Personal Computing, waar onder meer de Surface-tablets onder vallen, deed het minder goed. De opbrengsten uit de verkoop van Surface-producenten daalde met 4 procent naar 1,14 miljard dollar. Mogelijk is dat te wijten aan het feit dat Microsoft op het punt stond om nieuwe Surface-producten aan te kondigen, waardoor zakelijke klanten en consumenten hun aankoop uitstelden. Begin oktober was het langverwachte evenement, waar we kennis maakten met de Surface Pro 7, Surface Pro X, Surface Neo en Surface Duo. Het volgende of daarop volgende kwartaal zouden we dus betere resultaten moeten zien.

Microsoft onthult nieuwe Surface line-up

De opbrengsten uit Xbox content en services bleef nagenoeg gelijk. De advertentie-inkomsten stegen met 11 procent.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer