‘Honor werkt aan Honor Tab 6, lancering in november’

0

Nog even en Honor onthult haar nieuwste Android-tablet. Althans, dat is wat het geruchtencircuit ons wil laten geloven. Op het Chinese sociale netwerk Weibo wordt geroepen dat Honor de Honor Tab 6 in november uit de doeken doet, samen met de Honor V30.

De tablets van Samsung, Apple, Huawei en Lenovo kennen we wel. Ook Honor, een dochteronderneming van Huawei, heeft diverse tablets in haar portfolio. In juni van dit jaar presenteerde het bedrijf de Honor Pad 5, die helaas alleen in China verkrijgbaar is.

Honor lanceert Honor Pad 5 in twee smaken

‘Honor Tab 6 komt eraan’

Als we de laatste berichten mogen geloven komt het Chinese techbedrijf binnenkort met een nieuwe Android-tablet op de proppen. Een Weibo-gebruiker met de naam Changan Digital Jun claimt dat Honor volgende maand de Honor Tab 6 uit de doeken doet. De timing klinkt aannemelijk: in november houdt Honor een persevenement waar het hoogstwaarschijnlijk de Honor V30 introduceert. Naast een smartphone kunnen we dus wellicht ook een tablet verwachten.

Over de Honor Tab 6 weet Jun helaas niet veel te zeggen. Volgens hem is de tablet uitgerust met een HiSilicon Kirin 810 processor, een chipset die in meer middenklassers te vinden is. Details over het beeldscherm, geheugen, camera’s, connectiviteit, prijs en beschikbaarheid ontbreken. Deze zaken belanden wellicht de komende dagen op straat, of worden tijdens het evenement bekend gemaakt.

Tegelijkertijd zetten we vraagtekens bij de geloofwaardigheid van het verhaal. In zijn bericht schrijft Jun namelijk dat hij van een afstandje twee ‘vrienden’ over de Honor Tab 6 hoorden fluisteren. Klinkt niet helemaal betrouwbaar in onze ogen. Het zou ons dus niet verbazen als het verhaal uit de spreekwoordelijke duim is gezogen.

De Honor Tab 6 is naar verluidt de opvolger van de in mei onthulde Honor Tab 5. Deze Android-tablet heeft een 8 inch groot scherm met Full HD resolutie van 1920 bij 1200 pixels, draait op de Kirin 710 en wordt afgeleverd met 3 GB + 32 GB of 4 GB + 64 GB combinatie. Verder heeft hij twee 8 megapixelcamera’s en heeft hij een 5100 mAh batterij onder de motorkap.

Als we meer horen over de Honor Tab 6 melden we ons uiteraard hier op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer