‘Samsung werkt aan nieuwe Galaxy Fold’

0

Het heeft er alle schijn naar dat Samsung een geheel nieuw design voor de Galaxy Fold overweegt. Dat blijkt uit een aantal patenten die zijn toegekend aan Samsung. Daaruit blijkt dat de Koreanen mogelijk overwegen om de Galaxy Fold een oprolbaar scherm te geven, of misschien wel ‘tabbladen’.

Dat ontdekte Patently Apple, die de patenten in oktober tegenkwam in de database van de United States Patent and Trademark Office (USPTO).

Zo’n beetje wat maar mis kon gaan ging onderhand verkeerd bij de Samsung Galaxy Fold. Vol bombarie wilde Samsung de eerste commercieel verkrijgbare opvouwbare phablet op de markt brengen. Een aantal bekende YouTube reviewers kreeg vroegtijdig een reviewexemplaar van de Galaxy Fold in handen. Bij vrijwel allemaal ging het apparaat binnen een dag of hooguit enkele dagen kapot. De een pielde de plastic laag dat over het scherm lag eraf, waarvan Samsung achteraf zei dat het een onmisbare beschermlaag was dat het beeldscherm intact hield. Bij de ander kwam er vuil onder het display terecht, waardoor deze vrij snel de geest gaf. Samsung probeerde de onderste steen boven te krijgen en bracht een aantal aanpassingen aan waardoor de Galaxy Fold robuuster moest zijn. Het bleek opnieuw een dappere poging.

Hoe ziet de Galaxy Fold 2 eruit?

Mogelijk gooit Samsung het over een andere boeg. Bij de USPTO zijn een aantal patenten gespot waaruit blijkt dat de Koreanen overwegen om de foldable een totaal andere look and feel te geven. Zo zien we onder andere een schets met een oprolbaar scherm. LG heeft zoiets al geïmplementeerd bij enkele van haar televisies. Samsung wil deze techniek wellicht naar haar phablets brengen. Het scherm is om een cilinder gewikkeld van waaruit je hem uittrekt om je smartphone te bedienen. Als je klaar bent rol je hem weer naar binnen.

Samsung patent

Een andere schets toont een apparaat dat uitgerust is met ‘tabbladen’. Het ziet er niet naar uit dat je hiermee het scherm open en dicht vouwt. De tekening vermeldt dat het ene tabblad een drukgevoelige sensor bevat om het apparaat in- en uit te schakelen. Met een ander tabblad kun je meer geheugen of een extra batterij toevoegen aan het toestel. De tabbladen zelf kun je wel buigen. Wat daar het doel of de bedoeling van is, is vooralsnog een raadsel.

Samsung patent

Op de derde schets tot slot is een mobiel apparaat te zien met een sluitingsmechanisme aan beide zijden. In plaats van één groot scherm heeft het toestel twee individuele schermen, vergelijkbaar met apparaten als de ZTE Atom M, Surface Neo en Durface Duo.

Samsung patent

 

Wat vinden jullie van de designs die Samsung voor ogen heeft?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer