Eerste renders en details Huawei MediaPad M7 op straat

0

Mogelijk staat Huawei op het punt om een nieuwe Android-tablet te presenteren. De eerste conceptfoto’s van de Huawei MediaPad M7 liggen namelijk op straat. Als we afgaan op deze afbeeldingen wordt het naar verluidt de eerste tablet met een bijzondere feature. Meer weten? Lees dan snel verder.

UPDATE 30 oktober 2019: Volgens Evan Blass gaat het niet om de Huawei MediaPad M7, maar om de Huawei MatePad Pro. Afgezien van de naam heeft de beroepslekker op dit moment geen andere informatie over de tablet. Na de onderstaande tweet volgt het oorspronkelijke artikel. Apple, Samsung, Microsoft en Lenovo zijn enkele grote spelers op de tabletmarkt. Wie ook in dit rijtje thuishoort is Huawei. In juni lanceerde de Chinese tabletproducent de Huawei MediaPad M6, en begin september maakten we kennis met de Turbo Edition van deze Android-tablet.

Huawei MediaPad M6 Turbo Edition gelanceerd

‘Huawei MediaPad M7 in aantocht’

Als we de roddels in het geruchtencircuit mogen geloven, werkt Huawei aan een opvolger van de M6. Deze gaat (hoe kan het ook anders) door het leven als de Huawei MediaPad M7. 91mobiles zegt via een ‘betrouwbare bron’ de eerste plaatjes van de tablet te hebben, die intern ook wel beter bekend staat onder de noemer ‘Marx’.

Over wat er zich onder de motorkap begeeft, is vooralsnog een mysterie. Kijken we echter naar de buitenkant, dan kunnen we nu al het een en ander zeggen. Om te beginnen valt onmiddellijk op dat de tablet zeer dunne schermranden of bezels heeft. Als je de (vermeende) MediaPad M7 vergelijkt met zijn voorganger, heeft hij zichtbaar een strenge afslankingskuur ondergaan. Hierdoor heeft de Home-knop met ingebouwde vingerafdruksensor moeten wijken. Of deze achter het beeldscherm is verwerkt, helemaal is weggelaten of vervangen door gezichtsherkenning, durven we niet hardop te zeggen.

Op de renders is tevens te zien dat Huawei’s tablet overweg kan met een stylus, ook wel de M-Pen genoemd. In navolging van Apple en Samsung is deze pen dankzij een aantal kleine magneten te bevestigen aan de behuizing. Vermoedelijk is dit de manier om de stylus op te laden, maar dat kunnen we uiteraard nu nog niet met zekerheid zeggen.

Hole punch

Doordat de renders van slechte kwaliteit zijn, valt de meest opvallende eigenschap bijna niet op. Als je goed kijkt zie je in de linkerbovenhoek van de tablet een zwarte cirkel. Dat is de selfiecamera bedoeld. Bij smartphones is het een trend die met de komst van de iPhone X de normaalste zaak van de wereld is geworden. De fabrikant snijdt letterlijk een gat in het scherm, waar hij vervolgens de front-facing camera in plaatst. Deze inkeping wordt ook wel een ‘notch’ of ‘hole punch’ genoemd.

Welke componenten zich onder de kap begeven, is vooralsnog onduidelijk. In het geruchtencircuit wordt gesproken over een Kirin 990, tot wel 8 GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit die oploopt tot 256 GB. Of de koptelefoonaansluiting nog van de partij is kunnen we aan de hand van deze renders niet zeggen. Bij de MediaPad M6 was deze in de linkerhoek te vinden.

Onthulling

Wanneer kunnen we de Huawei MediaPad M7 verwachten? Dat is een goede vraag waar 91mobiles geen antwoord op heeft. Volgens de een wordt hij mogelijk al aankomende week gepresenteerd, als Huawei de Nova 5Z uit de doeken doet. Ikzelf denk dat dit te optimistisch is. Ik denk dat we nog tot volgend jaar februari of maart moeten wachten, als het Mobile World Congress (MWC) plaatsvindt in Barcelona. Vanaf dit podium heeft Huawei vaker haar nieuwste tablets aan het grote publiek gepresenteerd. Als we meer horen over de MediaPad M7, lees je dat uiteraard hier op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer