‘Nieuwe iPad Pro verschijnt in eerste kwartaal 2020’

0

Het duurt nog wel even voordat Apple haar nieuwste iPad Pro uit de doeken doet. Als we de laatste geruchten mogen geloven, kunnen we deze high-end tablet pas volgend jaar verwachten. In het eerste kwartaal van 2020 om precies te zijn.

Dat zegt de doorgewinterde Apple-veteraan Ming-Chi Kuo in een rapport aan investeerders, dat is ingezien door onder meer MacRumors.

Het afgelopen jaar heeft Apple verschillende iPad-modellen een upgrade gekregen. In maart maakten we kennis met de iPad Air (2019) en iPad Mini 5 (ook wel de iPad Mini 2019 genoemd). En in september verscheen de zevende generatie iPad, de iPad (2019), ten tonele. Een nieuwe variant van de iPad Pro, het high-end model van Apple, hebben we nog niet gezien. Wel hebben we diverse malen dummymodellen, conceptfoto’s en renders van de veelbesproken tablet voorbij zien komen, maar niemand kan garanderen dat dit ook daadwerkelijk de volgende generatie iPad Pro is.

iPad Pro (2019) te zien in video?

Nog even geduld

We gingen er blind van uit dat Apple deze maand de iPad Pro (2019) zou onthullen. De techgigant toonde immers een jaar geleden rond deze tijd twee nieuwe iPad Pro modellen: een met een 11 inch groot scherm en de ander met een 12,9 inch display.

Volgens de laatste berichten die ons bereiken gaat dat feestje niet door. Marktanalist en Apple-kenner Ming-Chi Kuo claimt dat de nieuwe iPad Pro pas volgend jaar op de markt wordt gebracht. Volgens hem wordt de tablet ergens in de loop van het eerste kwartaal gelanceerd. Waarom Apple de lancering van de iPad Pro uitstelt is onbekend.

Als we de geruchten mogen geloven krijgt de aanstaande iPad Pro maar liefst drie camera’s aan de achterkant. Eén daarvan is volgens Kuo een zogeheten Time of Flight (ToF) sensor, ook wel 3D-camera genoemd. Met behulp van een laser berekent deze razendsnel de afstand tussen het object of de persoon die je wilt fotograferen en de beeldsensor. Hiermee krijg je een realistischer bokeh-effect, een scherptediepte-effect dat veel in portretfoto’s wordt gebruikt. Ook kan hij toegepast worden voor augmented reality (AR) toepassingen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer