Amazon lanceert nieuwe Fire HD 10 tablet met Alexa

0

Amazon heeft haar nieuwste tablet aan het grote publiek onthuld: de Amazon Fire HD 10. De Android-tablet is standaard voorzien van Alexa, de digitale spraakassistent die door Amazon zelf is ontwikkeld. In Amerika is de tablet vanaf nu te reserveren als pre-order, de eerste exemplaren worden 30 oktober verscheept.

Apple, Samsung, Huawei. Wie het technieuws enigszins volgt weet dat deze bedrijven jaarlijks een groot aantal tablets verkopen. Een andere tabletproducent die in dit rijtje thuishoort, is Amazon. De retailer is met name in de VS en sommige Europese landen zoals het Verenigd Koninkrijk een grote speler op de tabletmarkt. Hier in Nederland is het marktaandeel van Amazon nagenoeg te verwaarlozen.

Door de eerder behaalde successen heeft Amazon besloten om een nieuwe tablet op de markt te brengen: de Amazon Fire HD 10. Inmiddels zijn we aanbeland bij de negende generatie van dit specifieke model, wat een teken is dat hij enorm veel populariteit geniet. Reden genoeg voor ons om eens een kijkje onder de motorkap te nemen.

Amazon Fire HD 10 specificaties

De Amazon Fire HD 10 heeft, net als zijn voorgangers, een 10,1 inch groot Full HD LCD-display met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels. Ideaal om eindeloos naar Amazon Prime te kijken, zo schrijft Amazon in haar persbericht. Zeker als je dit combineert met de stereo speakers die uitgerust zijn met Dolby Atmos audio. Wie zich via Amazon aanmeldt voor de video- en gamestreamingdienst, krijgt gratis en voor niets een proefabonnement van dertig dagen.

Onder het scherm vinden we hardware die echt bij een middenklasser past. De tablet wordt aangestuurd door een 2,0 GHz krachtige octa-core processor. Wie de chipfabrikant is laat Amazon in het midden. De CPU wordt bijgestaan door 2 GB werkgeheugen en 32 GB of 64 GB intern geheugen. Er is ruimte voor een microSD-kaart, wat inhoudt dat je op ieder moment de opslagcapaciteit kunt uitbreiden, tot maximaal 512 GB.

Een ander aspect waar Amazon erg trots op is, is de verbeterde accuduur. Op een volle lading gaat deze naar eigen zeggen tot wel 12 uur mee. “Flexibiliteit om te gaan en staan waar je wilt”, zo noemt de retailer het. Dankzij de USB-C 2.0 aansluiting laadt de Fire HD 10 sneller op dan ooit tevoren. Om te videochatten met vrienden heeft Amazon de tablet voorop een 720p camera gegeven. Achterop schuilt een 2 megapixelcamera. Tot slot helpt de tablet je met al je vragen door te integratie met Alexa en draait hij op Fire OS, een aangepaste versie van Googles besturingssysteem Android.

Beschikbaarheid

De Amazon Fire HD 10 is vanaf nu te reserveren in de VS. De eerste exemplaren worden op woensdag 30 oktober verzonden. Net als zijn voorgangers kost de tablet 149 dollar en verschijnt hij in vier kleuren: Plum, Twilight Blue, Black en White. Of en wanneer de tablet in Europa verschijnt durven we niet te zeggen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer