‘Samsung Galaxy tab S6 wordt ’s werelds eerste 5G-tablet’

0

5G staat momenteel pas in de kinderschoenen, maar dat is voor tablet- en smartphoneproducenten geen reden om deze functionaliteit in hun producten te verwerken. De eerste tablet met 5G-connectiviteit is wellicht dichterbij dan je denkt. Zowel in de database van de WiFi Alliance als de Bluetooth Special Interest Group (SIG) is de Samsung Galaxy Tab S6 met 5G-modem aangetroffen.

Dat ontdekte Galaxyclub.nl.

Begin augustus lanceerde Samsung haar nieuwste Android-tablet: de Samsung Galaxy Tab S6. Hij is onder anderen uitgerust met een 10,5 inch groot Super AMOLED-display met ingebouwde vingerafdruksensor, bloedsnelle Qualcomm Snapdragon 855 octa-core processor, een 7040 mAh batterij, S Pen en twee primaire camera’s.

Samsung Galaxy Tab S6 officieel: dit moet je weten

‘Galaxy Tab S6 krijgt 5G-chip’

Het neusje van de zalm op tabletgebied zoals je ziet, met een aantal nieuwe en innovatieve technologieën voor tablets. Maar daarmee is Samsung er nog niet. De Koreaanse techreus overweegt mogelijk om haar high-end tablet met 5G-connectiviteit uit te rusten.

Galaxyclub.nl zag in de database van de WiFi Alliance een variant van de Galaxy Tab S6: de SM-T866N. Een productcode zegt uiteraard niet alles en aangezien er niet een concreet product werd genoemd, ging de Nederlandstalige techsite verder op onderzoek uit. Ook in de databank van Bluetooth SIG stuitte Galaxyclub.nl eveneens op de SM-T866N. Daar stond echter nadrukkelijk bij vermeld dat het om de Samsung Galaxy Tab S6 ging. Mysterie opgelost.

Dat uitgerekend Samsung als eerste een 5G-tablet op de markt wil brengen, verbaast ons niet. De Koreanen hebben al diverse 5G-smartphones in hun portfolio: denk aan de Samsung Galaxy S10 5G, Samsung Galaxy Note 10 5G, Samsung Galaxy Fold 5G en Samsung Galaxy A90 5G. Nog even en dan heeft Samsung dus wellicht ook een 5G-tablet.

Nederland

De kans dat we deze tablet hier in Nederland te zien krijgen, is bijzonder klein. Om te beginnen heeft Nederland nog geen landelijk dekkend 5G-netwerk. Voor fabrikanten heeft het dan ook weinig zin om producten die hiermee overweg kunnen nu al naar ons land te brengen. Daarnaast heeft Samsung tot op heden geen enkele 5G-smartphone in ons land geïntroduceerd. We vermoeden dan ook dat de Galaxy Tab S6 5G straks enkel in Zuid-Korea verkrijgbaar is.

De Samsung Galaxy Tab S6 is sinds eind augustus verkrijgbaar in ons land vanaf 699 euro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer