Dit is de Surface Pro 7 van Microsoft

0

Morgen staat de grote onthulling van de Surface Pro 7 op de agenda. Voordat Microsoft de kans krijgt om haar nieuwste Windows-tablet uit de doeken te doen, liggen de officiële persfoto’s al op straat. Dat hebben we te danken aan de Amerikaanse techjournalist Evan Blass. Naast de Surface Pro 7 heeft hij tevens plaatjes van de ARM-uitvoering van de tablet online gezet, evenals de Surface Laptop 3.

Morgen, op woensdag 2 oktober, houdt Microsoft een persevenement in New York City. Wat het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf voor ons in petto had, wilde ze geheim houden voor ons, al horen we al weken geluiden over de Surface Pro 7. Dat is echter jammerlijk mislukt. Nog voordat het evenement van start gaat, liggen de eerste plaatjes van de Windows-tablet al op straat. Deze zijn online gezet door niemand minder dan Evan Blass, een man die meer dan eens zijn reputatie heeft bewezen als het om vroegtijdige leaks gaat.

Persfoto’s Surface Pro 7

Het is de eerste keer dat de Surface Pro 7 vanuit alle hoeken zo goed te bewonderen is. De foto’s vertellen ons weliswaar niet wat er zich onder de motorkap begeeft, maar geven wel degelijk een aantal details prijs. Net als zijn voorgangers heeft de Windows-tablet van Microsoft een standaard aan de achterkant, die ook wel de kickstand wordt genoemd. Daarmee is het scherm in vrijwel iedere gewenste kijk- en werkhoek te plaatsen.

De schermranden of bezels zijn niet extra slank. Dat doet ons vermoeden dat het display wederom een 3:2 verhouding heeft. Aan de onderzijde zijn de pogo-pins te vinden, die gebruikt worden om de Surface Type Cover keyboard met de tablet te verbinden. De grootste verrassing is echter de USB-C aansluiting aan de zijkant. Het is de eerste keer dat Microsoft haar tablet dit type aansluiting geeft. Ook een USB-A poort is van de partij.

Het gerucht gaat dat we onder de motorkap een tiende generatie Intel Core processor kunnen verwachten, aangevuld met 4 tot en met 16 GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit die uiteenloopt van 128 GB voor het instapmodel tot 512 GB  voor de duurste uitvoering. Tevens hebben we geluiden gehoord over een nieuwe Surface Pen die je naar verluidt draadloos kunt opladen.

ARM

Eerder vandaag schreef ik over het gerucht van een ARM-uitvoering van de aanstaande Surface tablet. Evan Blass bevestigt de komst van deze tablet door hiervan enkele plaatjes online te zetten. Op het eerste oog lijkt hij als twee druppels water op de Surface Pro 7, maar als je goed kijkt zie je dat hij dunnere schermranden heeft. Meer details over deze Windows-tablet hebben we momenteel niet.

De Surface Pro 7 en ARM-uitvoering ervan zijn niet de enige producten die we morgen kunnen verwachten. Als we Blass mogen geloven onthult Microsoft morgen ook de Surface Laptop 3. Deze verschijnt in twee uitvoeringen: een 13 inch en 15 inch model. Plaatjes van deze laptops vind je hier en hier. Tot slot noemt de techjournalist nog een vierde en laatste product: een Surface-apparaat met twee schermen (dual-screen). Helaas heeft hij hier geen plaatjes van. Daarvoor moeten we de presentatie van morgen afwachten.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer