‘Controllers Nintendo Switch Lite werken niet goed’

0

Nintendo werkt zich opnieuw in de nesten. Naast de reguliere Switch werken naar verluidt de Joy Con controllers van de onlangs gepresenteerde Nintendo Switch Lite ook niet naar behoren. Het advocatenkantoor dat het Japanse gamebedrijf hiervoor in juli aanklaagde, heeft de nieuwe handheld daarom in de aanklacht opgenomen.

Dat schrijven diverse media, waaronder Polygon.

We hoeven waarschijnlijk niet te benadrukken hoe immens populair de Nintendo Switch is. De gameconsole en bijbehorende games zijn wereldwijd ieder al tientallen miljoenen keren verkocht. Om het momentum gaande te houden, lanceerde Nintendo dit jaar twee nieuwe varianten van de spelcomputer. In juli presenteerde het gamingbedrijf uit Japan de Nintendo Switch Lite, een budgetvariant van de spelcomputer die sinds eind september in ons land in de schappen ligt. Diezelfde maand mochten we tevens een uitvoering met verbeterde accuduur verwelkomen.

Rechtszaak

Toch is het niet alleen maar hosanna voor Nintendo. Afgelopen juli diende advocatenbureau CSK&D een aanklacht in tegen de spellenmaker. Volgens de advocaten kampen de Joy Con controllers met een probleem. De controllers zijn met bewegingssensoren uitgerust. Deze horen alleen te werken als gamers een spel spelen en ze daadwerkelijk bewegen. Volgens het advocatenbureau is dat niet het geval. Sterker nog, het bureau claimt dat het probleem zo ernstig is dat het ‘de kernfunctionaliteit van de Nintendo Switch en Joy Con controllers’ raakt en dus direct de game-ervaring beïnvloedt.

Niet alleen de controllers van de originele Switch, maar ook die van de Nintendo Switch Lite kampen met een probleem. Dat heeft niets te maken met de functionaliteit van de bewegingssensoren: de Switch Lite heeft deze namelijk niet. Volgens de aanklacht heeft dit te maken met de thumbsticks. Volgens gamers leiden deze hun eigen leven nadat je ze een tijdje hebt gebruikt.

Een gamer klaagt op social media dat hij The Legend of Zelda: Link’s Awakening in ongeveer 20 uur tijd had uitgespeeld. Toen begonnen de thumbsticks volgens hem te ‘driften’: ongecontroleerde bewegingen te maken terwijl hij de sticks helemaal niet aanraakte. Een andere spelfanaat beklaagt zich over hetzelfde euvel, maar dan bij The Legend of Zelda: Breath of the Wild. “De camera bleef maar bewegen zonder dat ik de analoge stick van de Joy Con controller aanraakte”, aldus de gamer.

Reactie Nintendo

De nieuwe klachten was voor advocatenkantoor Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith (CSK&D) aanleiding om naast de originele Nintendo Switch ook de Nintendo Switch Lite in hun aanklacht op te nemen.

Tot op heden heeft Nintendo niet gereageerd op de vermeende controllerproblemen van de Nintendo Switch Lite. Een woordvoerder van het bedrijf herhaalt enkel wat het bedrijf eerder over deze kwestie had te melden, namelijk dat Nintendo op de hoogte is van het feit dat sommige Joy Con controllers ‘niet correct reageren’.

De volledige aanklacht is online te vinden en na te lezen. Let wel, het document telt zo’n 100 pagina’s.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer