‘Surface Pro 7 verschijnt tevens in ARM-variant’

0

Nog even en Microsoft steelt de spotlight. Dan onthult het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf haar nieuwste Windows-tablet: de Surface Pro 7. Afgelopen weekend doken er geruchten op dat de tablet mogelijk in een variant met ARM-chiparchitectuur wordt uitgebracht.

Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat Microsoft haar laatste Windows-tablet op de markt bracht. Dat was de Surface Pro 6. Woensdag 2 oktober houdt Microsoft in New York City een groots media-evenement. Wat we daar te zien krijgen houdt het in Redmond gevestigde techbedrijf nog even voor zich, maar iedereen gaat ervan uit dat de Surface Pro 7 dan officieel het levenslicht ziet.

‘Surface Pro 7 krijgt ARM-variant’

Afgelopen maand belandden de eerste details over de Surface Pro 7 op straat. Daaruit bleek dat Microsoft haar tablet uitrust met een tiende generatie Intel Core processor. Volgens de Duitse techjournalist Roland Quandt brengt het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf de Surface Pro 7 in ten minste vier uitvoeringen op de markt:

  • Intel Core i3, 4 GB RAM, 128 GB SSD
  • Intel Core i5, 8 GB RAM, 128 GB SSD
  • Intel Core i5, 8 GB RAM, 256 GB SSD
  • Intel Core i7, 16 GB RAM, 256 GB SSD
  • Intel Core i7, 16 GB RAM, 512 GB SSD

Mogelijk heeft Microsoft nog een verrassing voor ons in petto. FrAndroid beweert dat de Amerikanen naast de Surface Pro 7 ook de Surface 7 onthullen. Eerstgenoemde staat volgens de Franse techsite intern bekend onder de noemer ‘Harper’, de reguliere Surface 7 is naar verluidt ‘Campus’. De Surface Pro 7 heeft volgens FrAndroid een ‘klassiek design’. De schermranden of bezels zijn naar verhouding behoorlijk fors. Onder de motorkap vinden we, zoals we net al zeiden, de tiende generatie Intel Core processor. De miniDisplayPort wordt vervangen door een USB-C aansluiting. Surface Connect en USB-A poort zijn wederom van de partij.

De Surface 7, intern dus de ‘Campus’ uitvoering, is volgens de Franse techsite een modern design van de klassieke tablet. Het scherm is naar eigen zeggen nagenoeg ‘randloos’. Aan de bovenzijde is de schermrand wat dikker, omdat hier een front-facing camera met gezichtsherkenning komt, vergelijkbaar met de iPad Pro. Zowel de USB-A als miniDisplayPort worden naar verluidt vervangen door een USB-C aansluiting. De meest verregaande verandering is dat Microsoft de tablet geen chipset van Intel geeft, maar eentje die afkomstig is van Qualcomm. Deze is voorzien van ARM-chiparchitectuur. Wat voor impact dit heeft op de prestaties kunnen we nu uiteraard nog niet zeggen. Wel is duidelijk dat Microsoft hiermee de monopoliepositie van Intel doorbreekt.

Wij zijn erg benieuwd wat Microsoft morgen voor ons in petto heeft, jullie ook?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer