Mario Kart Tour passeert 20 miljoen downloads na één dag

0

Mario Kart Tour is nog maar net uit, maar is nu al tot ongekende hoogte gestegen. De immens populaire tablet- en smartphonegame is in 24 uur tijd al meer dan 20 miljoen keer gedownload. Hierdoor heeft het de status van meest gewilde mobiele game van Nintendo tot op heden.

Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Sensor Tower. Onderzoekers van Apptopia suggereren eveneens dat Mario Kart Tour megapopulair is. Uit hun telling blijkt dat de game wereldwijd 10,1 miljoen keer is gedownload de eerste dag. Waardoor het verschil tussen beide onderzoekbureaus zo groot is, is onduidelijk.

Mario Kart Tour overtreft alle verwachtingen

Wat als een paal boven water staat, is dat Mario Kart Tour ‘hot’ is onder gamers, zowel bij Android- als iOS- en iPadOS-gebruikers. Ongeacht of je de cijfers van Sensor Tower of Apptopia gelooft, Mario Kart Tour is het populairste tablet- en smartphonespel dat Nintendo tot op de dag van vandaag heeft gelanceerd. Tot voor kort was deze titel in handen van Super Mario  Run, een spel waar Mario automatisch rent en jij over allerlei obstakels heen moet springen en munten verzamelen door op het scherm te tikken.

Bij lancering was Super Mario Run enkel beschikbaar op tablets en smartphones van Apple. Als de game diezelfde dag ook in de Google Play Store te vinden was, had het aantal downloads gegarandeerd een stuk hoger gelegen. Die eer is nu dus weggelegd voor Mario Kart Tour. In het spel race je als Mario of een van zijn vrienden in kart door verschillende levels. Net als in de klassiekers moet je je medeweggebruikers te slim af zijn door items naar hun hoofd te slingeren, of met een noodgang door de bochten te sturen.

Volgens Sensor Tower leverde de nieuwste Nintendo titel de eerste dag een bedrag van één miljoen dollar op. Dat is een fractie als je dit vergelijkt met Fire Emblem Heroes, die in 24 uur tijd een bedrag van 4,3 miljoen dollar wist te verzilveren.

Mario Kart Tour is niet de eerste mobiele game die Nintendo lanceert. We noemden Super Mario Run zojuist ook al even. Andere games van het Japanse gamebedrijf die in de Play Store en App Store te vinden zijn, zijn onder andere Fire Emblem Heroes, Animal Crossing Pocket Camp en Dr. Mario World.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer