iPad (2019) heeft meer werkgeheugen dan voorganger

0

Ieder jaar opnieuw doet Apple geheimzinnig over de hoeveelheid werkgeheugen ze haar iPhones en iPads geeft. Dankzij de dames en heren van iFixit weten we dat het in Cupertino gevestigde bedrijf hoeveel RAM Apple in de iPad (2019) heeft gestopt. Ook de accucapaciteit van de nieuwkomer is nu bekend. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

In de eerste helft van september lanceerde Apple het nieuwste model van haar tablet. Officieel gaat deze door het leven als de zevende generatie iPad, maar wij (net als andere media) noemen deze ook wel kortweg de iPad (2019). Niet te verwarren met de iPad Air (2019) en iPad Mini (2019), die beide in maart al uit de doeken werden gedaan.

Meer RAM, dezelfde accu

Hoe kom je erachter hoeveel werkgeheugen de nieuwste tablet heeft als Apple haar kaken stijf op elkaar houdt? Simpel: de keert de tablet binnenstebuiten. Wie hiervoor niet het gereedschap of de skills heeft, of het simpelweg niet aandurft, biedt iFixit uitkomst. In hun nieuwste teardown zijn alle losse onderdelen onder de klep van de tablet te zien.

Volgens het team heeft de iPad (2019) 3 GB aan werkgeheugen. Dat klinkt misschien niet indrukwekkend als je dat met de nieuwste Android-smartphones of -tablets vergelijkt, waar de hoeveelheid soms oploopt tot wel 12 GB. Apple spendeert daarentegen vele miljoenen dollars aan R&D, waardoor hard- en software optimaal op elkaar aansluiten. Anders gezegd, iPads en iPhones hebben minder werkgeheugen nodig om net zo soepel te lopen als Android-apparaten. Overigens, de 3 GB werkgeheugen die iFixit aantrof, is een stuk meer dan zijn voorganger. De zesde generatie iPad moet zich redden met 2 GB RAM.

Bron: iFixit

De accucapaciteit is ook belangrijk. Tijdens de presentatie zegt Apple nooit ‘onze nieuwste iPad heeft een xxx watt accu’. Het enige dat we te horen krijgen is hoeveel minuten of uren de batterijduur is verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Wederom dankzij iFixit weten we wat het vermogen van de batterij is van de iPad (2019). Deze heeft een 8827 mAh batterij. Dat is exact dezelfde accucapaciteit als zijn voorloper. Apple heeft de gelegenheid dus niet aangegrepen om de tablet een grotere batterij te geven. In plaats daarvan heeft het Amerikaanse techbedrijf ingezet op het verbeteren van het stroomverbruik.

De zevende generatie iPad of iPad (2019) is vanaf nu te koop in de kleuren zilver, goud en spacegrijs. De adviesprijs begint bij 389 euro. Voor dat geld krijg je 32 GB aan intern geheugen en kan de tablet alleen met WiFi-netwerken verbinden.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer