‘Dit is de iPad Pro (2019) met drie camera’s’

0

Apple werkt naar verluidt aan een nieuwe generatie iPad Pro. Over dit specifieke model is weinig bekend, maar volgens het geruchtencircuit krijgt hij een bijzondere feature: hetzelfde camerasysteem als de onlangs gepresenteerde iPhone 11 Pro. Oftewel, niet één, niet twee, maar liefst drie camera’s.

Na Samsung, Lenovo en Huawei is Apple een van de grootste spelers op de tabletmarkt. Het in Cupertino gevestigde techbedrijf heeft dit jaar al drie nieuwe modellen gepresenteerd: de iPad Air (2019), iPad Mini 5 (of iPad Mini 2019) en onlangs de zevende generatie iPad (de iPad 2019). Wellicht komt daar op korte termijn nog een vierde gezinslid bij: iPad Pro (2019).

Vernieuwd camerasysteem

Afgelopen maand hoorden we de eerste geruchten over deze tablet. De iPad Pro (2019) zou een geheel nieuw camerasysteem krijgen, eentje die bestaat uit drie cameralenzen. Daarmee maakt hij een sprong van één naar drie camera’s. Dat wordt nu opnieuw bevestigd door Apple blogger Sonny Dickson. Naar eigen zeggen heef hij de hand weten te leggen op een plaatje van ‘het finale design’. Daarop is de tablet in volle glorie van de achterkant te bewonderen. En inderdaad, het drievoudige camerasysteem is prominent in beeld.

Dickson zegt enkele details over de kunsten van de camera’s te kennen. Qua hardware hebben de lenzen veel weg van de iPhone 11 Pro (Max), die Apple eerder deze maand uit de doeken deed. Deze bestaat uit drie 12 megapixelcamera’s, namelijk een groothoeklens, een ultragroothoeklens en een telefotolens.

Of de camera’s van de iPad Pro (2019) dezelfde features heeft durft Dickson niet hardop te zeggen. Wel zegt hij via een anonieme bron te weten dat de tablet video’s kan schieten in 4K-kwaliteit. Deze kwalitatief hoogwaardige video’s zijn tevens direct te bewerken op de tablet: je hoeft dus geen MacBook Pro uit de kast te halen om je video’s te editen.

Lancering

Tot slot komt Dickson met een voorspelling op de proppen. Hij verwacht dat Apple de iPad Pro (2019) in oktober onthult. Zijn voorganger verscheen afgelopen jaar in dezelfde maand. Aangezien Apple behoorlijk trouw is aan zijn onthullingsschema, zou het ons inderdaad niet verbazen als we volgende maand de nieuwste iPad van Apple te zien krijgen. Als we tot die tijd nieuwe geruchten over de iPad Pro (2019) horen, lees je dat uiteraard hier op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer