‘LG G Pad 5 krijgt nieuw design met oude CPU’

0

LG komt binnenkort met een nieuwe Android-tablet op de proppen. Tenminste, daar heeft het alle schijn naar. De Koreaanse techgigant staat op het punt om de LG G Pad 5 te lanceren, een 10,1 inch grote tablet. Hij is een nieuw jasje gestoken zodat hij qua vormgeving meer aan de hedendaagse eisen voldoet. Wat betreft prestaties hebben we weinig hoopvolle verwachtingen. De nog te verschijnen Android-tablet draait naar verluidt op een drie jaar oude chipset.

Mishaal Rahman, hoofdredacteur van het ontwikkelaarsplatform XDA-Developers, ontdekte onlangs een onbekende Android-tablet met de codenaam tf10. Even later had de mysterieuze tablet certificering van Google ontvangen om de Play Store en apps van Google diensten op de tablet te installeren. Tevens werd hij opgenomen op de lijst van het Android Enterprise Recommended programma. Toen dat laatste gebeurde was het duidelijk welke naam de tablet kreeg: LG G Pad 5.

Dit weten we over de LG G Pad 5

De LG G Pad 5 heeft modelnummer LM-T600L. Rahman ging op onderzoek uit en heeft een aantal specificaties weten op te sporen. We beginnen met het beeldscherm. Het scherm is 10,1 inch in doorsnee en telt 1920 bij 1200 pixels met een beeldverhouding van 16:10. De hoofdredacteur weet verder dat de tablet LTE-connectiviteit ondersteunt, een NFC-chip ontbreekt echter. Contactloos betalen of snel data uitwisselen tussen apparaten met NFC is dus uitgesloten.

De LG G Pad 5 heeft tevens een vingerafdrukscanner, al is die op de afbeelding die Rahman heeft gevonden niet te zien. Wat we wel zien is dat de schermranden of bezels aan twee zijden een stuk slanker zijn geworden. De tablet heeft daarentegen wel een forse kin en voorhoofd. Aan de bovenzijde zien we een enkele camera.

LG G Pad 5

Op het vlak van de hardware valt er weinig te juichen. Als we Rahman mogen geloven, is de LG G Pad 5 uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 821. Toentertijd, we hebben het dan over eind 2016 en begin 2017, was het een bijzonder krachtige octa-core processor die we aantroffen in smartphones als de Google Pixel, OnePlus 3T, LG G6 en HTC U Ultra. Vandaag de dag is de chipset behoorlijk achterhaald en gedateerd. Daarnaast heeft de tablet 4 GB werkgeheugen, 32 GB intern geheugen en wordt hij afgeleverd met Android 9.0 Pie met LG UX interface.

Onthulling

Wanneer LG van plan is om de LG G Pad 5 te onthullen is een raadsel. Gezien de specificaties zou het ons niet verbazen als de Koreanen dit in stilte deden, dus zonder groots persevenement. Dat kan dus op ieder willekeurig moment zijn. Mochten wij daar lucht van krijgen, dan melden wij ons uiteraard hier op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer