Eerste details over Surface Pro 7 op straat

0

Nog even en Microsoft onthult haar nieuwste Windows-tablet, de Surface Pro 7. Afgezien van de introductiedatum weten we eigenlijk niets van de tablet. Tot vandaag. De Duitse techjournalist Roland Quandt zegt te weten in welke configuraties de Surface Pro 7 straks te koop is.

Over iets meer dan twee weken is het zover: dan presenteert Microsoft vanuit New York City de Surface Pro 7. Eerder deze maand deed het in Redmond gevestigde hard- en softwarebedrijf uitnodigingen de deur uit voor een hardware-evenement, dat op woensdag 2 oktober plaatsvindt. Hoewel de uitnodiging nadrukkelijk niet zegt dat we dan een nieuwe Windows-tablet kunnen verwachten, gaan we daar wel van uit. Het is dan een jaar geleden dat Microsoft haar huidige topmodel lanceerde, de Surface Pro 6.

Surface Pro 7 specificaties

Maar wat kunnen we verwachten qua prestaties van de nieuwkomer? Beroepslekker Roland Quandt schrijft op WinFuture meer te weten over de aanstaande Surface Pro 7. Volgens hem introduceert Microsoft over een paar weken wederom een tablet die verkrijgbaar is in diverse uitvoeringen. Niet alleen de chipset, maar ook de hoeveelheid werkgeheugen en opslagcapaciteit variëren per model.

Om te beginnen krijgen alle configuraties van de Surface Pro 7 een tiende generatie Intel Core processor van Intel. Voor het instapmodel is dat de Intel Core i3, voor de duurste uitvoering vanzelfsprekend de Intel Core i7. De tablet is uitgerust met minimaal 4 GB werkgeheugen, en kan oplopen tot wel 16 GB. In ieder geval krijgt de tablet SSD-geheugen, variërend van 128 GB tot 512 GB.

Als we alles onder elkaar zetten, kunnen we volgens Quandt de volgende uitvoeringen van de Surface Pro 7 verwachten.

  • Intel Core i3, 4 GB RAM, 128 GB SSD
  • Intel Core i5, 8 GB RAM, 128 GB SSD
  • Intel Core i5, 8 GB RAM, 256 GB SSD
  • Intel Core i7, 16 GB RAM, 256 GB SSD
  • Intel Core i7, 16 GB RAM, 512 GB SSD

Prijs en beschikbaarheid

De Duitse techjournalist durft helaas niet te zeggen wanneer de Windows-tablet bij ons in de schappen ligt. Wat hij gaat kosten is eveneens onbekend. Op deze vragen hopen we op 2 oktober antwoord te krijgen. De Surface Pro 6 is momenteel verkrijgbaar vanaf 829 euro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer