Samsung Galaxy Tab Pro Active in oktober naar Nederland voor 679 euro

0

Een paar dagen na de officiële lancering van de Samsung Galaxy Tab Active Pro, geeft het Koreaanse techbedrijf meer duidelijkheid over de Nederlandse introductie en adviesprijs. De oerdegelijke Android-tablet is vanaf half oktober verkrijgbaar in ons land. Hij gaat over de toonbank voor 679 euro.

Afgelopen vrijdag introduceerde Samsung haar nieuwste tablet: de Samsung Galaxy Tab Active Pro. Het is een zogeheten rugged tablet, oftewel een tablet die niet alleen stof- en waterdicht is, maar ook (tot zekere hoogte) bestand is tegen valschade. Ideaal dus voor mensen die zich bezighouden met het uitvoeren van “belangrijke industriële taken”, zoals Samsung het omschrijft in haar persbericht.

Wat de Samsung Galaxy Tab Active Pro zo robuust maakt, is het feit dat omringd wordt door rubberen stootranden rondom het scherm. Vanzelfsprekend weet Samsung dit veel treffender te verwoorden: het bedrijf heeft het over ‘anti-shocktechnologie’ in combinatie met IP68 en MIL STD 810G certificering. Een regenbui of flinke smak op een betonen vloer levert geen kleerscheuren op, evenals olie, vocht, modder, zand, mist of extreem hoge of lage temperaturen. De pogo-pins zorgen voor connectiviteit met accessoires, zoals een toetsenbord (die je uiteraard afzonderlijk moet aanschaffen).

Samsung Galaxy Tab Active Pro specificaties

De Samsung Galaxy Tab Active Pro heeft een 10.1 inch groot TFT LCD-display met een resolutie van 1920 bij 1200 (WUXGA). Dankzij het Nederlandstalige persbericht weten we nu precies welke chipset er onder de motorkap schuilgaat. Dat is de Qualcomm Snapdragon 670, een octa-core processor waarvan de pieksnelheden kunnen oplopen tot 2,0 GHz. Naast 4 GB werkgeheugen krijg je 64 GB aan eMMC geheugen om je eigen bestanden op te slaan. Met microSD-kaart is de opslagcapaciteit uit te breiden met nog eens 512 GB.

Samsung Galaxy Tab Active Pro

Achterop heeft de Galaxy Tab Active Pro een 13 megapixelcamera. Met behulp van Google AR-core is deze te gebruiken met augmented reality programma’s. Dat zijn handige tools om veldapparatuur te inspecteren, op afstand te bedienen, interactief te werken of werknemers te trainen. Voorop hebben de Koreanen een 8 megapixelcamera geplaatst, bijvoorbeeld om Skype-gesprekken te voeren. Verder is de tablet voorzien van 7600 mAh batterij, USB-C aansluiting, dual-band WiFi, LTE-connectiviteit (optioneel), NFC-chip, Bluetooth 5.0, vingerafdruksensor, S Pen, DeX ondersteuning en KNOX beveiligingssoftware. Tot slot wordt hij met Android 9.0 Pie afgeleverd.

Prijs en beschikbaarheid

Zoals gezegd ligt de Samsung Galaxy Tab Active Pro vanaf half oktober in ons land in de winkels. Aan de WiFi-only uitvoering hangt een prijskaartje van 679 euro. Wat de variant met LTE-connectiviteit gaat kosten, laat Samsung in het midden.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer