Dit is de Alcatel Smart Tab 7

0

Naast diverse smartphones heeft Alcatel ook een Android-tablet gelanceerd vanuit Berlijn: de Alcatel Smart Tab 7. Hij is onder meer voorzien van een Kids Mode en low-end specificaties. Aan de tablet hangt een prijskaartje van slechts 79 euro.

Dit moet je weten over de Alcatel Smart Tab 7

Alcatel noemt het “de nieuwe generatie tablet”, wij houden het liever op budgettablet. Volgens het Frans-Chinese technologiebedrijf is de Alcatel Smart Tab 7 gerucht op entertainment. Je hoeft bijvoorbeeld geen hoes met ingebouwde standaard voor de tablet te kopen: hij heeft namelijk aan de achterkant een standaard waarmee je de tablet in de gewenste kijk- en werkhoek plaatst (tot 65 graden).

Het beeldscherm is 7 inch in doorsnee en telt 1024 bij 600 pixels. Om je in de film te laten opgaan, heeft Alcatel de tablet voorzien van twee speakers, die aan de voorzijde onder het scherm goed te zien zijn. Doordat hij slechts 268 gram weegt, sleur je hem overal mee naar toe.

De Alcatel Smart Tab 7 is voorzien van Google Assistant. Dat betekent dat je een groot aantal taken kunt uitvoeren zonder je handen te gebruiken. Tevens heeft de digitale assistent van Google het antwoord op een groot aantal van je vragen. Op softwarevlak heeft Google nog een handige feature toegevoegd: Kids Mode. Daarmee heb je als ouder zijnde in de hand wat je kroost op de tablet doet, en hoeveel schermtijd hij heeft.

Alcatel Smart Tab 7

Onder de motorkap vinden we een quad-core processor van MediaTek: de MT8167D. Deze is geklokt op een snelheid van 1,3 GHz. Deze wordt aangevuld met 1,5 GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 16 GB, waarvan je 12 GB voor eigen gebruik overhoudt. De opslagruimte uitbreiden doe in een handomdraai: de Alcatel Smart Tab 7 ondersteunt geheugenkaarten tot 128 GB.

Achterop vinden we een VGA-camera, de front-facing camera heeft een resolutie van 2 megapixels. Verwacht dus geen topkwaliteit als je plaatjes schiet, video’s opneemt of aan het skypen bent. De accucapaciteit bedraagt 2580 mAh en opladen neemt drie uur in beslag. Tevens is de tablet voorzien van single-band WiFi, Bluetooth 4.2 (LE), microUSB-poort en koptelefoonaansluiting. Tot slot wordt hij afgeleverd met Android Pie.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Alcatel Smart Tab 7 is ‘binnenkort’ verkrijgbaar en kost slechts 79 euro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer