Samsung Galaxy Tab Active Pro onthuld op IFA

0

De IFA-beurs is in volle gang en Samsung heeft deze gelegenheid aangegrepen om haar nieuwste rugged tablet uit de doeken te doen: de Samsung Galaxy Tab Active Pro. Hij is niet alleen stof- en waterbestendig, maar is tevens MLT-STD-810G gecertificeerd. We kunnen nog niet zeggen of en wanneer hij naar Nederland komt.

Dit jaar heeft Samsung al heel wat nieuwe tablets uit de doeken gedaan. In februari maakten we kennis met de Samsung Galaxy Tab S5e en Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2019). Begin mei verscheen uit het niets de Samsung Galaxy View 2. Begin juli passeerde de Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019) de revue, en begin augustus de high-end Samsung Galaxy Tab S6. Nu is het de beurt aan de Samsung Galaxy Tab Active Pro. Deze is donderdag officieel gepresenteerd door het Koreaanse techbedrijf.

Samsung Galaxy Tab Active Pro specificaties

De Samsung Galaxy Tab Active Pro is een zogeheten rugged tablet, wat inhoudt dat hij tegen een stootje kan. Hij is voorzien van een dikke, robuuste stootrand rondom het scherm. Deze beschermt niet alleen het beeldscherm, maar ook de tablet an sich tegen de elementen van moeder natuur. Stof, water, modder, zand of extreme temperaturen kunnen de tablet niet deren. Niet voor niets is IP68 en MLT-STD-810G gecertificeerd. Door deze bescherming is de Android-tablet behoorlijk zwaar: hij weegt maar liefst 653 gram.

Onder het 10 inch grote WUXGA-scherm wordt de Galaxy Tab Active Pro aangestuurd door een 2,0 GHz krachtige quad-core processor, vermoedelijk de Snapdragon 710. Deze wordt bijgestaan door 4 GB werkgeheugen en nog eens 64 GB aan intern geheugen voor al je foto’s en video’s. Er is ruimte voor een microSD-kaart tot maximaal 512 GB.

Aan de achterkant heeft de Galaxy Tab Active Pro een 13 megapixelcamera. Videogesprekken voer je met een 8 megapixelcamera. Dankzij de 7600 mAh gaat de tablet naar eigen zeggen een hele dag mee als de accu volledig is opgeladen. De tablet is tevens uitgerust met een S Pen, die je aan de zijkant van behuizing kwijt kunt. Verder is er ondersteuning voor Samsung DeX en draait hij op Android 9.0 Pie.

Prijs

De Samsung Galaxy Tab Active Pro is gelanceerd tijdens de IFA-beurs. Samsung wilde bij de presentatie niets kwijt over de beschikbaarheid van de tablet. We weten dus simpelweg niet of hij naar Nederland komt, of dat Samsung ons land overslaat. De prijs van de robuuste tablet is wel bekend, deze bedraagt 599 euro voor de WiFi-only versie en 649 euro voor de LTE-uitvoering.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer