‘Nieuwe introductiedatum Samsung Galaxy Fold bekend’

0

Wachten, wachten en nog eens wachten. We wachten bijna oeverloos op de komst van de Samsung Galaxy Fold, de eerste opvouwbare smartphone van de Koreanen. Beroepslekker Evan Blass zegt te weten wanneer de Galaxy Fold opnieuw in de verkoop gaat: volgens hem gebeurt dat op vrijdag 27 september.

Dat schrijft Blass in een tweet.

UPDATE 5-9-2019: De Samsung Galaxy Fold komt jammer genoeg niet naar Nederland. “We waarderen de steun die we van onze Nederlandse klanten hebben ontvangen en zijn blij met hun continue support. Helaas hebben we vanwege de beperkte beschikbaarheid van Galaxy Fold ons wereldwijde lanceringsplan moeten herzien. Dat betekent dat de Galaxy Fold niet zal verschijnen in Nederland”, zo laat een woordvoerder van Samsung desgevraagd weten tegenover Androidworld. Hieronder volgt het oorspronkelijke artikel.

Uitstel Samsung Galaxy Fold

Begin dit jaar -op 20 februari om precies te zijn- kondigde Samsung de Samsung Galaxy Fold aan. De foldable van het Koreaanse technologiebedrijf zou begin mei in ons land in de schappen belanden voor 2.020 euro. Een forse prijs, maar voor dat geld haal je een bijzonder stukje technologie in huis.

Helaas voor Samsung liep het niet zoals gepland. Om de eerste opvouwbare telefoon van de Koreanen te promoten, kregen enkele YouTube celebrities voortijdig een reviewexemplaar in handen. Wat er daarna gebeurde herinneren jullie je vast nog wel: het ene na het ander toestel ging kapot. Bij de een kwam dit omdat zij de plastic beschermlaag die over het beeldscherm lag hadden losgepeuterd (wat niet de bedoeling was). Bij anderen bleek de scharnier ervoor te zorgen dat stof en andere vuiligheid in de behuizing terecht kwam.

Voor een toestel waar je ruim 2.000 euro voor moet neerleggen is het uiteraard onacceptabel als hij door dit soort mankementen al na enkele dagen de geest geeft. Daarop besloot Samsung om de verkoop voorlopig te staken en met een nieuw model op te proppen te komen waarbij deze issues niet langer een rol spelen.

Nieuwe releasedatum: 27 september

Wanneer we de verbeterde variant van de Samsung Galaxy Fold konden verwachten was lange tijd een raadsel. Meer dan eens zagen we her en der op internet een nieuwe introductiedatum voorbijkomen. Dat werd nog eens aangewakkerd toen er een foto vanuit India verscheen waarop een man te zien was die naar verluidt een prototype van het nieuwe model in zijn handen had.

Techjournalist en beroepslekker Evan Blass, die een vrijwel onberispelijke reputatie heeft als het gaat om dergelijke leaks, zegt de nieuwe releasedatum van de Galaxy Fold te kennen. Op Twitter claimt hij dat de foldable vanaf 27 september in de winkels ligt.

Samsung Galaxy Fold tweet Evan Blass

Tenminste, we gaan ervan uit dat Blass in zijn tweet de verkoopdatum noemt. Daarover geeft hij jammer genoeg geen duidelijkheid, waardoor er ruimte is voor interpretatie. Wij denken dat de leaker verwijst naar de verkoopdatum. Waarom? Omdat deze week vanuit Berlijn de IFA-beurs van start gaat. Eén van de aanwezigen op de grootste technologiebeurs van Europa is Samsung. Het zou ons niet verbazen als de Koreanen dit podium aangrijpen om de vernieuwde en verbeterde Galaxy Fold te lanceren.

De presentatie van Samsung is op donderdag 5 september om 11.00 Nederlandse tijd.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer