Lenovo lanceert Lenovo Tab M7 en Lenovo Tab M8

0

Lenovo heeft twee nieuwe budgettablets uit de doeken gedaan: de Lenovo Tab M7 en Lenovo Tab M8. Het Chinese techbedrijf belooft voor een scherpe prijs tablets met een premium look and feel. Beide tablets liggen vanaf oktober bij ons in de schappen voor respectievelijk 99 euro en 139 euro.

Lenovo Tab M7 specificaties

Ondanks zijn lage prijskaartje is de behuizing van de Lenovo Tab M7 gemaakt van metaal. Hij is verkrijgbaar in drie kleuren: Iron Grey, Platinum Grey en Onix Black. Het beeldscherm, een IPS LCD-display, is 7 inch in doorsnee, telt 1024 bij 600 pixels en heeft een maximale schermhelderheid van 350 nits. Onder de motorkap vinden we een 32-bit MediaTek MT8321 quad-core processor, die geklokt is op een snelheid van 1,3 GHz. De LTE-uitvoering heeft een iets krachtigere chipset, namelijk de MediaTek MT8765B, een 64-bit chip.

Afhankelijk van de uitvoering die je kiest, krijg je 1 GB of 2 GB aan werkgeheugen. De opslagcapaciteit bedraagt 8 GB, 16 GB of 32 GB. Het is altijd mogelijk om extra opslagruimte bij te kopen: de Lenovo Tab M7 ondersteunt microSD-kaarten tot 128 GB. Om ervoor te zorgen dat het besturingssysteem soepel loopt, is de basisuitvoering uitgerust met Android 9.0 Pie Go Edition. De variant met 2 GB werkgeheugen krijgt de reguliere versie van Android Pie, dus zonder alle Lite-apps van Googles diensten.

Zowel aan de voor- als achterkant heeft de Lenovo Tab M7 een 2 megapixelcamera. Hij ondersteunt enkel de 2,4 GHz band (802.11 b/g/n). De Bluetooth-versie is eveneens enigszins gedateerd (Bluetooth 4.2 LE), maar je kunt er nog altijd prima mee uit de voeten. De accucapaciteit bedraagt 3590 mAh. En ja, hij heeft een koptelefooningang, wat we tegenwoordig als een feature mogen beschouwen (de onlangs gepresenteerde Samsung Galaxy Tab S6 heeft er geen).

Lenovo Tab M8

Lenovo Tab M8 specificaties

De Lenovo Tab M8 heeft een vergelijkbare look and feel als de Tab M7. De buitenkant is eveneens vervaardigd van metaal. Zoals de naam al verklapt heeft hij een iets groter scherm (8 inch). Lenovo houdt vast aan het IPS LCD-display, wat gezien zijn prijskaartje niet verrassend is. Met zijn schermresolutie van 1280 bij 800 pixels is hij net wat scherper dan zijn kleine broer.

Onder de klep heeft hij net iets meer rekenkracht dankzij de MediaTek A22 tab, een quad-core processor met een topsnelheid van 2,0 GHz. Ook voor dit model geldt dat er meerdere uitvoeringen zijn. Standaard krijg je 2 GB werkgeheugen met 16 GB aan interne opslag. Hij is tevens verkrijgbaar met 3 GB RAM en 32 GB ROM.

Voorop heeft de Lenovo Tab M8 dezelfde 2 megapixelcamera als de Tab M7. De primaire camera heeft met 5 megapixels een hogere resolutie. Verder heeft de tablet dual-band WiFi, LTE-connectiviteit, Bluetooth 5.0, een mono speaker met Dolby Audio, een accucapaciteit van 5000 mAh en draait hij op Android Pie. Ook hier ontbreekt de koptelefoonaansluiting niet.

Prijs

De precieze prijzen van alle modellen heeft Lenovo niet bekend gemaakt. Enkel de vanaf-prijzen kennen we. De Lenovo Tab M7 gaat over de toonbank vanaf 99 euro. Zijn grote broer de Lenovo Tab M8 haal je in huis vanaf 139 euro. Beide tablets zijn vanaf oktober verkrijgbaar via de webshop van Lenovo en bij geselecteerde retailers.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer