‘Lancering Surface Pro 7 op 2 oktober’

0

Microsoft staat op het punt om een nieuwe tablet te onthullen. Op 2 oktober houdt het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf een evenement waar we de Surface Pro 7 hoogstwaarschijnlijk te zien krijgen. Wat weten we tot nu toe over de Windows-tablet?

Het is bijna een jaar geleden dat Microsoft haar nieuwste tablet uit de doeken deed: dat was de Surface Pro 6. Dat was in oktober 2018. De verkoop van de Windows-tablet ging in januari van start in ons land.

Hoogste tijd dus voor een opvolger. En die komt er wellicht sneller dan je denkt. Eind augustus verstuurde Microsoft uitnodigingen naar de internationale pers om hen uit te nodigen voor een grootschalig media-evenement. Deze staat gepland voor woensdag 2 oktober in New York. Wat we daar te zien krijgen houdt Microsoft nog even voor zich. We hebben echter een donkerbruin vermoeden.

Surface Pro 7 en wat we tot nu toe ‘weten’

De Duitse techsite WindowsArea suggereert dat Microsoft het podium gebruikt om de Surface Pro 7 te presenteren aan het grote publiek. Tevens zegt de site de nodige details over de tablet te kennen. Zo zijn de schermranden of bezels nog slanker gemaakt, waardoor de tablet mogelijk een groter scherm krijgt. Daarnaast heeft de Windows-tablet een afslankkuur ondergaan: hij is namelijk nog dunner. Dat is mogelijk doordat Microsoft gebruik maakt van nieuwe hardware, zo vertellen anonieme bronnen tegenover WindowsArea.

Welke componenten we onder de motorkap kunnen verwachten, blijft vooralsnog een raadsel. Er gaan geruchten dat Microsoft meerdere varianten van de Surface Pro 7 uitbrengt. Zo worden Intel, ARM en Qualcomm geassocieerd met de aanstaande tablet. Wat de Duitse techsite wel zegt te kunnen bevestigen is dat alle uitvoeringen van de Surface Pro 7 LTE-connectiviteit krijgen. Verder wordt naar verluidt de DisplayPort vervangen door een USB-C aansluiting en kunnen we de beschermhoezen en keyboards in nieuwe kleuren verwachten.

Surface Book 3 en meer

De Surface Pro 7 is niet de enige nieuwkomer die Microsoft in oktober presenteert. Volgens WindowsArea kunnen we tevens rekenen op een Surface Laptop 3 en Surface Book 3, die ieder een gloednieuwe processor krijgen.

Dan is er nog een mysterieus Surface-product. Deze kennen we onder de noemer ‘Centaurus’. Naar verluidt heeft het apparaat twee schermen en draait hij op een variant van Windows Core OS. Meer details over het toestel ontbreken op dit moment. Tot slot gaan er geruchten dat Microsoft werkt aan een nieuwe Surface in-ear koptelefoon en Type Cover met knoppen waarmee je Office-applicaties opstart.

Twee producten waar we niet op hoeven te rekenen, zijn de Surface Go 2 en Surface Studio 3. De Surface Go is een budgetvariant van de Surface Pro die vorig jaar juli werd gepresenteerd. Deze zou nog prima functioneren en daarom geen upgrade nodig hebben. Voor de Surface Studio 3 geldt dat Microsoft mogelijk meer tijd nodig heeft om deze lanceerklaar te maken. Om die reden zien we hem vermoedelijk pas volgend jaar.

 

Kijk jij al uit naar de Surface Pro 7?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer