Apple onthult datum volgende media-evenement

0

Benieuwd wanneer Apple haar nieuwe generatie iPhones lanceert? Het in Cupertino gevestigde bedrijf heeft de uitnodigingen de deur uitgedaan voor het media-event. Reserveer 10 september voor de grote onthulling.

Ieder jaar steelt Apple op twee momenten de show. In de eerste helft van het jaar vindt het Worldwide Developers Conference (WWDC) plaats, waar het techbedrijf een tipje van de sluier licht over de nieuwste iteratie van haar besturingssysteem iOS. In of rond september onthult het bedrijf haar nieuwste iPhones.

10 september

Dat is dit jaar niet anders. Zoals je misschien nog weet ging in de eerste week van juni het WWDC van start. Via een uitnodiging laat Apple de internationale pers weten dat het volgende evenement gepland staat voor dinsdag 10 september. Vanuit het Steve Jobs Theater op de Apple Park campus in Cupertino onthult Apple haar nieuwste iPhones.

De naam van de nieuwste smartphones is een onderwerp waar al maanden over gesoebat wordt. In het geruchtencircuit worden twee namen genoemd: de iPhone 11 en iPhone Pro, al lijken de meeste stemmen op te gaan voor de eerste suggestie. Naar verluidt lanceert Apple net als vorig jaar drie iPhones. Twee daarvan hebben een OLED- of Super Retina HD Display, de ander is te vergelijken met de huidige iPhone XR en heeft een LCD-paneel als scherm.

Het camerasysteem krijgt vermoedelijk een upgrade. De OLED-varianten krijgen volgens de laatste berichten achterop drie camera’s, bestaande uit een reguliere lens, telefotolens en ultragroothoeklens. Deze zijn in een camera-eiland verwerkt, vergelijkbaar met telefoons als de Huawei Mate 20 Pro. Voor het eerst krijgt het instapmodel met LCD-display naar verluidt twee camera’s. Tot slot horen we geruchten over verbeterde Face ID, sneller draadloos opladen, grotere accucapaciteit, weglaten van 3D Touch en hardware-upgrades (waaronder de A13 chip).

Nieuwe iPad?

Naast drie nieuwe iPhones heeft Apple 10 september wellicht nog meer voor ons in petto. Het hele jaar horen we geluiden over een nieuwe generatie iPad. Dan doelen we niet op de vernieuwde iPad Air (2019) of iPad Mini 5, die beide afgelopen maart werden gelanceerd. Er gaan geruchten dat Apple aan een opvouwbare iPad Pro werkt. Dat we deze binnenkort te zien krijgen lijkt ons stug, maar dat Apple druk doende is met nieuwe tablets, is wel duidelijk. Volgens het geruchtencircuit hebben deze een beeldscherm dat 10,2 inch in doorsnee is. Tevens gaan er geruchten de ronde dat de volgende generatie iPads maar liefst drie camera’s aan de achterkant krijgen.

Andere producten of productaankondigingen die we de 10e verwachten zijn een nieuwe Apple Watch, 16 inch MacBook Pro en nieuwe versies van diverse besturingssystemen (iOS 13, macOS Catalina, watchOS 6, iPadOS en tvOS 13). Tot slot verwachten we dat Apple meer informatie geeft over de beschikbaarheid en prijzen van twee nieuwe diensten die komend najaar gelanceerd worden: Apple Arcade en Apple TV+. Kortom, reden genoeg om 10 september live het Apple evenement te volgen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer