Huawei MediaPad M6 Turbo Edition gelanceerd

0

Heimelijk heeft Huawei een nieuwe Android-tablet uit de doeken gedaan. Het is een variant op een bestaand model die luistert naar de naam Huawei MediaPad M6 Turbo Edition. Vooralsnog is hij enkel verkrijgbaar in China. Wat de verschillen zijn met de reguliere MediaPad M6 lees je in dit artikel.

Apple en Samsung lanceren ieder jaar diverse nieuwe tablets om hun klanten op hun wenken te bedienen. Een andere fabrikant die ieder jaar trouw met één of meerdere nieuwe modellen op de proppen komt, is Huawei. In juni introduceerde het in China gevestigde techbedrijf de Huawei MediaPad M6. Hij is nog maar net uit en nu al heeft Huawei een opvolger geïntroduceerd: de Huawei MediaPad M6 Turbo Edition. Het is een bescheiden upgrade ten opzichte van zijn voorganger.

Huawei MediaPad M6 officieel: dit moet je weten

 

Huawei MediaPad M6 Turbo Edition specificaties

De MediaPad M6 die we in juni zagen, is verkrijgbaar in twee varianten. Het instapmodel heeft een 8,4 inch display, de ander een 10,8 inch groot scherm. De Turbo Edition is er enkel met een 8,4 inch beeldscherm. De schermresolutie is identiek en telt 2560 bij 1600 pixels, waardoor de pixeldichtheid uitkomt op 359 ppi.

Huawei heeft de MediaPad M6 Turbo Edition extra werkgeheugen en opslagcapaciteit gegeven. In plaats van 4 GB werkgeheugen krijg je 6 GB RAM. De opslagcapaciteit maakt een sprong van 64 GB naar 128 GB. Mocht je dat nog te weinig opslagruimte vinden, met een microSD-kaart is het mogelijk om het geheugen uit te breiden tot 512 GB. Net als bij de reguliere variant vormt de Kirin 980 de drijvende kracht van de tablet.

De Huawei MediaPad M6 Turbo Edition heeft net als het basismodel uit juni twee camera’s. Achterop vinden we een 13 megapixelcamera. De resolutie van de voorste camera heeft een sprong gemaakt van 5 megapixels naar 8 megapixels. De accucapaciteit is en blijft 6100 mAh, wat meer dan genoeg uurtjes aan kijk- en gameplezier levert. Hij wordt afgeleverd met EMUI 9.1, wat gebaseerd is op Android Pie.

Een feature die we enkel bij de Turbo Edition aantreffen, zijn de stereo speakers van Harman Kardon. Deze ondersteunen zowel Dolby Atmos als Dolby Vision surround sound. Een laatste verschil met zijn voorganger is dat de nieuwste uitvoering een heatpipe heeft. De koelvloeistof die hier doorheen loopt koelt de processor naar eigen zeggen af met 5 graden Celsius. Hierdoor loopt hij langer op topsnelheid en heb je minder gauw last van teruglopende prestaties als gevolg van thermal throttling.

Prijs

De Huawei MediaPad M6 Turbo Edition is vooralsnog alleen in China verkrijgbaar. Daar start de verkoop op vrijdag 5 september. Het prijskaartje bedraagt omgerekend 340 euro voor de basisuitvoering met 6 GB RAM en 128 GB geheugen, en 380 euro voor de uitvoering met 6 GB RAM, 128 GB ROM en LTE-connectiviteit. Of en wanneer hij naar Europa komt is niet bekend gemaakt. De Turbo Edition is er in de kleuren Phantom Blue en Phantom Red.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer