Samsung Galaxy Note 10 (Plus) verkrijgbaar

0

De nieuwste high-end vlaggenschepen van Samsung liggen vanaf nu bij ons in de winkels. We hebben het natuurlijk over de Samsung Galaxy Note 10 en Galaxy Note 10 Plus. Het eerstgenoemde model heeft een adviesprijs van 949 euro, zijn grote broer haal je in huis vanaf 1.099 euro.

Sinds jaar en dag is Samsung de grootste smartphoneproducent ter wereld. Ieder jaar lanceert de Koreaanse techreus enkele tientallen nieuwe modellen. Twee reeksen krijgen getrouw net even iets meer aandacht dan de rest: dat zijn de Galaxy S- en Galaxy Note-serie. In de eerste helft van het jaar verschijnt de eerste familie, in de tweede helft de Galaxy Note.

Samsung Galaxy Note 10 (Plus) te koop

7 augustus lanceerde Samsung vol trots haar nieuwste aanwinsten: de Galaxy Note 10 en Galaxy Note 10 Plus. Beide phablets zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in ons land. Ze zijn het neusje van de zalm in termen van design en prestaties, maar daar betaal je ook voor. Beide toestellen zijn verkrijgbaar in twee kleuren: Aura Black en Aura Glow. Vooral die laatste is een echte blikvanger met zijn bijna psychedelische lichteffecten.

Vanzelfsprekend mag de S Pen niet ontbreken. Hiermee maak je snel een notitie of tekening, maar dat is niet het enige dat de stylus in zijn mars heeft. Hij is de eerste keer dat Samsung de S Pen uitrust met Bluetooth. Hierdoor fungeert het pennetje als een kleine afstandsbediening. Met een druk op de knop neem je met de stylus een foto, of pauzeer je een video.

De Galaxy Note 10 heeft achterop drie camera’s. Zijn grote broer heeft er nog eentje meer: een dieptecamera om scherptediepte-effecten nog beter vast te leggen. De ultrasone vingerafdruksensor achter het beeldscherm is volgens Samsung nog sneller dan zijn voorganger. Lange tijd hadden de vlaggenschepen van Samsung een koptelefooningang. Deze heeft het Koreaanse techconglomeraat weggelaten. Keerzijde is dat de toestellen IP68 gecertificeerd zijn.

En zo kunnen we nog een hele tijd doorgaan waarom de Samsung Galaxy Note 10 (Plus) zo geweldig is. Wil je alles weten over de vlaggenschepen? Lees dan het onderstaande artikel.

Dit zijn de Samsung Galaxy Note 10 en Note 10 Plus

Prijs

Prachtig, strak en bloedsnel. Maar ook prijzig. Voor de Samsung Galaxy Note 10 moet je een bedrag van 949 euro op tafel leggen. Voor dat geld krijg je 8 GB werkgeheugen en 256 GB aan intern geheugen. Ruimte voor een microSD-kaart is er niet. Wil je in de toekomst eventueel wel de opslagcapaciteit kunnen uitbreiden? Dan ben je aangewezen op zijn grote broer, de Galaxy Note 10 Plus.

Naast een slot voor een geheugenkaart heeft het topmodel tevens een groter scherm (6,8 inch tegenover 6,3 inch), hogere schermresolutie (QHD+ in plaats van FHD+), meer werkgeheugen (12 GB RAM), een extra camera aan de achterzijde, een grotere accu (4300 mAh tegenover 3500 mAh) en ondersteunt hij snelladen tot 45 watt (de Note 10 komt niet verder dan 25 watt). Het zijn een aantal kleine, doch wezenlijke verschillen. Daardoor is de Note 10 Plus wel een stuk duurder.

Aan het basismodel van de Galaxy Note 10 Plus hangt een prijskaartje van 1.099 euro. Voor dat geld krijg je 12 GB werkgeheugen en 256 GB aan opslagruimte. Voor twee keer zoveel geheugen moet je nog eens 100 euro extra ophoesten (1.199 euro). Hopelijk heb je wat gespaard.

Samsung Galaxy Note 10

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer