Geüpgradede Nintendo Switch nu te koop

0

De nieuwste variant van de Nintendo Switch is vanaf nu verkrijgbaar in ons land. We hebben het niet over de Nintendo Switch Lite, maar het model met verbeterde accuduur. Voor wie de Switch nog niet in huis heeft: hij heeft hetzelfde prijskaartje als de originele Switch.

We hoeven waarschijnlijk niet te benadrukken dat de Nintendo Switch megapopulair is. In het tweede kwartaal vloog hij maar liefst 2,13 miljoen keer over de toonbank, waardoor de teller op meer dan 35 miljoen staat. Ook in de Benelux is hij niet aan te slepen: volgens de meest recente cijfers is hij hier meer dan een half miljoen keer verkocht. Waarom de Nintendo Switch zo ontzettend populair is, laat zich raden. Grote kans dat het te maken heeft met het feit dat hij zowel als traditionele spelcomputer als handheld is te gebruiken.

Nintendo Switch (2019)

Om het momentum gaande te houden, lanceerde Nintendo enkele maanden geleden twee nieuwe modellen van de Switch: de Nintendo Switch Lite en een Nintendo Switch met verbeterde accuduur.  Eerstgenoemde ligt vanaf 20 september in ons land in de winkels, de laatste is vanaf nu verkrijgbaar.

De Switch met verbeterde accuduur -die we voor het gemak maar even de Nintendo Switch (2019) noemen- is nagenoeg identiek aan het origineel. De belangrijkste feature van deze Switch is dat de accuduur sterk verbeterd is. De oorspronkelijke Switch ging, afhankelijk van het spel dat je speelde, tussen twee-en-een-half uur en zes uur mee als de batterij volledig was opgeladen. De nieuwe Switch houdt het naar eigen zeggen tussen de vier-en-een-half en negen uur uit op een lading. Dat zijn heel wat extra uurtjes gameplezier.

Dat klinkt mooi op papier, maar wat betekent dat in praktijk? Dat heeft Nintendo uiteraard voor ons getest. De originele Nintendo Switch hield het -bij een schermhelderheid van 50 procent- 195 minuten uit bij het spel The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De geüpgradede Switch gaat bij dezelfde game en schermhelderheid 302 minuten mee. Voor andere titels gelden vanzelfsprekend andere resultaten, maar het geeft je in ieder geval een indruk van de verbeterde accuduur.

Prijs

De Nintendo Switch (2019) is onder anderen te koop bij Nedgame. Aan het apparaat hangt een prijskaartje van 329 euro. Hetzelfde bedrag moest je begin 2017 neerleggen toen Nintendo de originele Switch lanceerde. Mocht je overwegen om de gameconsole en handheld in één aan te schaffen? Dan heb je nu een goed excuus om naar de winkel te rennen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer