Samsung Galaxy Tab S3 en Tab A (2017) krijgen Android Pie

0

Google staat op het punt om een nieuwe Android-versie uit te rollen, maar eerst krijgen nog een aantal tablets de huidige versie. Het Koreaanse techbedrijf rolt op dit moment Android 9.0 Pie uit voor de Samsung Galaxy Tab S3 en Samsung Galaxy Tab A (2017). Wanneer ze ons land bereiken kunnen we niet zeggen, maar waarschijnlijk hoeven we er niet lang meer op te wachten.

Wie een nieuwe tablet, phablet of smartphone koopt, kijkt vanzelfsprekend naar wat er zich onder de motorkap bevindt. Je wilt immers dat je apparaat gewoon netjes zijn werk doet en niet een kat in de zak kopen. Naast hardware kijken consumenten vandaag de dag steeds vaker ook naar de software, en dan in het bijzonder het updatebeleid. Apple heeft zijn zaakjes goed voor elkaar, bij apparaten die op Android draaien blijft het up-to-date houden een heikel punt. Maar fabrikanten investeren tegenwoordig gelukkig meer tijd en energie in het ontwikkelen van nieuwe software-updates.

Android Pie komt eraan

Samsung geeft het goede voorbeeld. As we speak rollen de Koreanen een update van het besturingssysteem van Google uit voor twee van haar tablets: de Samsung Galaxy Tab S3 en Samsung Galaxy Tab A (2017). Beide tablets dateren uit 2017 en draaiden aanvankelijk op Android Nougat. Vorig jaar mei kreeg de Galaxy Tab S3 de Android Oreo-update, de Galaxy Tab A (2017) moest tot september wachten.

Aan de vooravond van de lancering van Android Q krijgen beide Android-tablets opnieuw een software-update. Daarmee is het de tweede keer sinds hun lancering dat ze een nieuwe variant van Googles besturingssysteem ontvangen. Enkele nieuwe features van het platform zijn Adaptive Battery, Adaptive Brightness, Digital Wellbeing en het navigatiesysteem met veeggebaren. Naast een nieuw operating system krijgen beide tablets in deze updateronde tevens de security patch van augustus 2019 en One UI, de nieuwe skin van Samsung over Android.

Android Pie wordt op dit moment uitgerold voor de tablets in enkele Aziatische landen. In Maleisië, Vietnam en de Filipijnen krijgt de LTE-variant van de Galaxy Tab S3 de update. De Galaxy Tab A (2017) krijgt eveneens Android Pie, maar vooralsnog alleen in Maleisië. Wanneer de update ons land bereikt is onbekend. Het uitrollen van een nieuw besturingssysteem gebeurt altijd in fases. Wij moeten dus nog enkele dagen of weken wachten voordat Android Pie voor de Galaxy Tab S3 en Galaxy Tab A (2017) ons land bereikt.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer