Surface Pro 6 kampt met CPU-problemen, Microsoft werkt aan oplossing

0

Merk je de laatste tijd dat je Surface Pro 6 heel erg langzaam is? Dan ben je niet de enige. Diverse gebruikers klagen dat hun Windows-tablet zo traag als een slak is. De processor werkt nog maar op een snelheid van 400 MHz.

Vorig jaar oktober presenteerde Microsoft haar nieuwste Windows-tablet: de Surface Pro 6. Sinds januari ligt hij bij ons in de winkels van 1.049  euro. Tot nu toe hoorden we niets over ongemakken of problemen met de tablet, maar daar komt nu verandering in.

400 MHz

Op Reddit klagen enkele tientallen leden dat hun Surface Pro 6 niet langer als een geoliede machine loopt. De boosdoener is naar verluidt een software-update die Microsoft onlangs uitrolde. Hierdoor draait de processor, een zevenede generatie Intel Core i5 of i7, nog maar op maximaal 400 MHz, een snelheid die vergelijkbaar is met de Pentium II dagen van weleer. En dat terwijl de pieksnelheid van de CPU op 1,9 GHz ligt.

Je kunt redeneren dat het een voorzorgsmaatregel is van Microsoft dat de CPU om oververhitting (throttling) tegen te gaan, maar dat is niet het geval. Een woordvoerder van het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf vertelt tegenover TechRepublic dat Microsoft op de hoogte is van het euvel en alles op alles zet om het ‘zo snel mogelijk’ op te lossen.

Forumleden op Reddit doen allerlei suggesties om het CPU-probleem (tijdelijk) op te lossen. De een zegt dat een hard-reset (de aan/uitknop twintig seconden lang ingedrukt houden) werkte. Een ander claimt dat het wijzigen van het power profile soelaas bood. Ook het loskoppelen en opnieuw aansluiten van de oplader en het installeren van de app ThrottleStop worden als mogelijke oplossingen geopperd.

Zijn er lezers die eveneens sinds kort last hebben van prestatieproblemen van hun Surface Pro 6? Wat heb jullie tot nu toe gedaan om dit op te lossen? Laat het ons weten door een reactie onder dit bericht achter te laten.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer