Samsung Galaxy Note 10 Plus heeft beste scherm en camera

0

Op zoek naar een nieuwe phablet? Dan ben je bij Samsung aan het juiste adres. Volgens twee onafhankelijke onderzoeksinstituten biedt de Samsung Galaxy Note 10 Plus het beste van twee werelden. Volgens de onderzoekers heeft het toestel niet alleen het allerbeste beeldscherm van alle phablets, maar ook de beste camera.

Eerder deze maand onthulde Samsung haar nieuwste paradepaardjes: de Samsung Galaxy Note 10 en Galaxy Note 10 Plus. Het zijn de grootste, krachtigste en meest veelzijdige phablets die het bedrijf tot op heden heeft laten zien. Zo hebben onder meer een kolossaal Super AMOLED-display, krachtige Exynos 9825 octa-core processor, meer dan genoeg werkgeheugen en opslagcapaciteit, stereo speakers van AKG, een in-display vingerafdruksensor en een S Pen. Alles wat je over de phablets moet weten vind je in het onderstaande artikel.

Dit zijn de Samsung Galaxy Note 10 en Note 10 Plus

Beste scherm

Dat klinkt allemaal zeer indrukwekkend op papier, maar de praktijk is soms weerbarstiger. Twee testinstellingen hebben de Galaxy Note 10 Plus, het grootste apparaat van het duo, onder handen genomen. We beginnen met Raymond Soneira van DisplayMate Technologies. Hij testte voor ons het beeldscherm van de reusachtige phablet.

Soneira windt er geen doekjes om: de Galaxy Note 10 Plus heeft het allerbeste beeldscherm dat hij ooit gezien heeft. Op maar liefst 13 punten weet hij de allerhoogste score te halen. Het gaat dan onder meer om de algehele beeldkwaliteit, nauwkeurigheid van de kleurweergave en de maximale schermhelderheid (1.308 nits). Niet voor niets krijgt de phablet een A+ ranking, het hoogst mogelijke rapportcijfer. Voor wie de diepte in wil duiken, hier vindt je Soneira’s rapport.

Beste camera

Niet alleen het 6,8 inch grote beeldscherm van de Galaxy Note 10 Plus blinkt uit, hetzelfde geldt voor de camera. Achterop heeft de phablet een reguliere 12 megapixelcamera met meerdere f-stops en optische beeldstabilisatie, een 12 megapixelcamera met een telefotolens en optische beeldstabilisatie, en een 16 megapixelcamera met groothoeklens die alles vastlegt in een hoek van 123 graden. Kortom, een indrukwekkend arsenaal aan fotografiemogelijkheden.

DxO Mark ging aan de slag met de camera’s van de Galaxy Note 10 Plus. De juryleden schoten bij elkaar opgeteld meer dan 1.500 plaatjes en namen meer dan 2 uur aan videomateriaal op met de phablet. Dat alles leidde tot de conclusie dat we hier met de beste camera op een mobiele telefoon te maken hebben. Zijn eindscore van 113 punten heeft hij onder meer te danken aan de snelle en accurate autofocus, beperkte hoeveelheid ruis, levendige kleuren, effectieve beeldstabilisatie en dynamische range.

Met dit rapportcijfer scoren de camera’s van de Galaxy Note 10 Plus hoger dan de Huawei P30 Pro (112 punten), Samsung Galaxy S10 (112 punten), Honor 20 Pro (111 punten) en OnePlus 7 Pro (111 punten).

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer