Samsung Galaxy Tab S6 eerste tablet met HDR10+ ondersteuning

0

De Samsung Galaxy Tab S6 is de nieuwste Android-tablet van de Koreanen en is uitgerust met de laatste high-end snufjes. Dat geldt niet alleen voor wat zich onder de motorkap bevindt, maar ook de buitenkant. Middels een persbericht laat Samsung weten dat de Galaxy Tab S6 ’s werelds eerste tablet is die HDR10+ content ondersteunt.

Eind juli deed Samsung haar nieuwste aanwinst uit de doeken: de Samsung Galaxy Tab S6. Samsung gaf hem allerlei unieke features voor een tablet. Om te beginnen is het de eerste Android-tablet ter wereld die achterop niet één, maar twee camera’s. Het camerasysteem bestaat uit een reguliere 13 megapixelcamera en een groothoeklens van 5 megapixels die een bereik heeft van 123 graden. Niet voor niets heeft Samsung het camerasysteem omgedoopt tot de Ultra Wide Camera.

Een andere bijzondere feature van de Galaxy Tab S6 is dat hij een in-display vingerafdruksensor heeft. Dat betekent dat de vingerafdrukscanner zich niet aan de buitenkant bevindt, maar achter het beeldscherm is verwerkt. Dit is een optische variant, waarbij licht wordt doorgelaten om een vingerprofiel te identificeren. Dit in tegenstelling tot de ultrasone variant, die we aantreffen bij de Samsung Galaxy S10, Galaxy S10 Plus, en de vorige week gepresenteerde Galaxy Note 10 en Galaxy Note 10 Plus. Als je de rand van de hoed wil weten van de Galaxy Tab S6, lees dan het onderstaande artikel.

Samsung Galaxy Tab S6 officieel: dit moet je weten

HDR10+

Bij de presentatie van de Android-tablet heeft Samsung niet het achterste van haar tong laten zien. Via een persbericht laat het bedrijf weten dat de Galaxy Tab S6 ’s werelds eerste tablet is die de felbegeerde HDR10+ certificering heeft ontvangen. In een notendop betekent het dat het beeldscherm haarscherp is en het net lijkt alsof je in de bioscoop zit.

HDR staat voor High Dynamic Range. De dynamische range is simpel gezegd het verschil tussen de lichtste en donkerste plekken in een video. Hoe groter dit verschil, des te groter het dynamische bereik van het beeldscherm. Je ziet dan niet alleen kristalhelder wat er zich allemaal afspeelt op de voorgrond, maar juist ook op de achtergrond. Dat duistere figuur achter in het decor of die ineens vanuit het niets opduikt, is nog beter zichtbaar.

HDR10+ regelt niet alleen de contrasten, maar tevens het kleurbereik. Dankzij deze relatief nieuwe techniek komen de kleuren nog meer tot leven. HDR10+ stemt bij iedere scène opnieuw de kleurweergave af. Kleuren springen hierdoor niet alleen nog meer van het scherm, tevens zie je hierdoor nog meer scherpte en details op video’s.

Er zit echter één addertje onder het gras. Om te profiteren van al het goeds dat HDR10+ brengt, moet de video wel met deze techniek opgenomen zijn. Als je voortdurend op YouTube naar video’s staart, zul je weinig van merken. Op Netflix, Videoland en andere VOD-diensten is het een ander verhaal.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Tab S6 is vanaf 23 augustus verkrijgbaar in ons land. Het instapmodel (6 GB werkgeheugen, 128 GB intern geheugen en WiFi-only) haal je in huis voor 699 euro. De uitvoering met 8 GB RAM en 256 GB ROM (WiFi-only) kost 779 euro. Hetzelfde prijskaartje hangt tevens aan de LTE-variant. Deze heeft echter slechts 128 GB aan opslagruimte. De Samsung Galaxy Tab S6 is verkrijgbaar in de kleuren Mountain Gray, Cloud Blue en Rose Blush.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer