‘iPad Pro (2019) krijgt drie camera’s’

0

Naast de iPad Air (2019) en iPad Mini 5 komt Apple naar verluidt nog met een derde tablet dit jaar op de proppen, namelijk een iPad Pro (2019). De eerste details over deze aanstaande tablet doken afgelopen weekend op. Volgens deze geruchten krijgt hij niet één, niet twee, maar drie camera’s aan de achterkant.

Dat schrijft de doorgaans goed geïnformeerde Mac Otakara. De Japanse blog zegt zich te beroepen op bronnen uit de Chinese productieketen.

Smartphones hebben zich jaar en dag aan de achterzijde twee of meer camera’s. Dat is niets nieuws onder de zon. Tablets lijken nu ook afscheid te nemen van de enkele primaire camera. De Samsung Galaxy Tab S6, die afgelopen maand werd gepresenteerd door de Koreanen, is daar een goed voorbeeld van. Het is ’s werelds eerste Android-tablet met een dual-camerasysteem. Naast een reguliere 13 megapixelcamera heeft hij tevens een 5 megapixelcamera met groothoeklens, die alles in een hoek van 123 graden vastlegt.

Drie camera’s

Samsung is niet de enige die haar tablets uitrust met meerdere cameralenzen aan de achterkant. Als we de verhalen uit het geruchtencircuit mogen geloven, heeft Apple vergelijkbare plannen. Enige verschil is dat Apple er een schepje bovenop doet. Het in Cupertino gevestigde techbedrijf geeft haar aanstaande iPad -die we voor het gemak even de iPad Pro (2019) noemen- maar liefst drie camera’s aan de achterzijde.

Volgens kenners krijgt de iPad Pro (2019) hetzelfde camerasysteem als de iPhone 11, die naar verwachting volgende maand door de Amerikanen uit de doeken wordt gedaan. Details over de kunsten van de camera’s ontbreken op dit moment. Mogelijk krijgt de tablet naast een doorsnee lens tevens een groothoeklens en een telefotolens. Door deze combinatie schiet je adembenemende landschapsfoto’s van de ongerepte natuur en haal je voorwerpen die ver weg staan dichtbij.

Een andere mogelijkheid is dat één van de camera’s een dieptecamera is. Een dergelijke camera gebruikt Apple momenteel om Face ID goed te laten functioneren. Als we deze straks aan de achterkant vinden, kun je hiermee scherptediepte-effecten aanbrengen. Het bokeh-effect bij portretfoto’s, waarbij de achtergrond wazig is en de persoon op de voorgrond haarscherp, is daarvan het bekendste voorbeeld. Tot slot kan een drievoudige cameracombinatie gebruikt worden voor augmented reality (AR).

Beschikbaarheid

Een ander gerucht dat momenteel de ronde gaat is dat de iPad Pro (2019) een 10,2 inch groot scherm heeft. Daarmee is dit het vierde schermformaat dat Apple in de Pro-serie lanceert. Eerder zagen we tablets met een 12,9 inch, 10,5 inch en 11 inch display verschijnen en deze reeks.

We verwachten dat we over ongeveer een maand alles te horen krijgen over de iPad Pro (2019). Dan onthult Apple haar nieuwste iPhones, en mogelijk dus ook een tablet.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer