Omzet uit iPad-verkoop stijgt opnieuw

0

Apple heeft opnieuw een goed kwartaal achter de rug. In de afgelopen drie maanden groeide de omzet naar 53,81 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 10,04 miljard dollar. De omzet uit de iPad-verkoop eindigde op 5,02 miljard dollar.

Dat blijkt uit de meest recente kwartaalcijfers van Apple. Dit is het derde fiscale kwartaal van 2019, maar deze loopt niet gelijk met onze kalender. De financiële cijfers hebben betrekking op de maanden april, mei en juni.

iPad-verkoop stijgt

De tabletmarkt zit weliswaar in het slop, maar Apple lijkt daar geen last van te hebben. Sterker nog, het Amerikaanse techbedrijf verkocht het afgelopen kwartaal meer iPads. Het precieze aantal dat Apple verkocht is niet bekend: sinds vorig jaar vertelt Apple alleen nog maar welke omzet ze heeft behaald uit de iPad-verkoop, niet langer het aantal verkochte tablets.

In april, mei en juni verdiende Apple met de iPad-verkoop een bedrag van 5,02 miljard dollar. Ter vergelijking: in dezelfde periode een jaar eerder verzilverde Apple een bedrag van 4,63 miljard dollar. Omgerekend steeg de omzet uit de iPad-verkoop met 8,4 procent. Een deel van de extra opbrengsten is waarschijnlijk toe te schrijven aan de introductie van de iPad Mini 5 en iPad Air (2019).

Met de iPhone-verkoop ging het minder voortvarend. De omzet daalde van 29,47 miljard dollar naar 25,99 miljard dollar. Dat is een daling van omgerekend 11,8 procent. We verwachten dat de verkoop weer aantrekt zodra Apple haar nieuwste generatie iPhones onthult, wat naar verwachting in de loop van september zal gebeuren. De omzet uit Mac-computers en de categorie wearables, Home en accessoires steeg met respectievelijk 10,7 procent en 48 procent naar 5,8 miljard dollar en 5,5 miljard. Apple’s diensten -waaronder AppleCare, Apple Music en de verdiensten van de App Store- kwamen uit op 11,5 miljard, een stijging van 12,6 procent.

Omzet en winst

Alles bij elkaar opgeteld kwam de omzet uit op een bedrag van 53,81 miljard dollar, een stijging van 1 procent. De nettowinst bedroeg 10,04 miljard dollar. Afgelopen jaar behaalde Apple in deze periode een winst van 11,52 miljard dollar. Desondanks steeg de waarde van het aandeel Apple nabeurs met 3 procent, zo meldt RTL Z. De reden daarvan is dat Apple beter presteerde dan analisten hadden verwacht. Zij gingen ervan uit dat het Amerikaanse techbedrijf een omzet van 53,4 miljard dollar zou melden. Dit bedrag viel hoger uit, wat meteen een positief effect heeft op de aandelenkoers.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer