‘Volgende iPad krijgt 10.2 inch display’

0

Apple heeft plannen om een tablet met een nieuw schermformaat op de markt te brengen. In plaats van het bekende 9,7 inch formaat krijgt de aanstaande tablet naar verluidt een 10,2 inch groot display. Het gerucht ging al eerder de ronde, maar wordt nu opnieuw bevestigd door anonieme bronnen.

Samen met Samsung verkoopt Apple ieder jaar miljoenen tablets. Geen wonder dat het Amerikaanse technologiebedrijf nog steeds astronomische bedragen investeert in de ontwikkeling van nieuwe iPads. Zo maakten we begin dit jaar kennis met de vernieuwde iPad Mini, ook wel de iPad Mini 5 genoemd, en lanceerde Apple de iPad Air (2019). Benieuwd welke nieuwe toevoegingen Apple heeft aangebracht aan haar nieuwste compacte tablet? Lees dan het onderstaande artikel.

De 5 belangrijkste upgrades van de iPad Mini 5

‘iPad met 10,2 inch display’

Iedere iPad heeft zijn eigen schermformaat. Jarenlang waren we een 9,7 inch groot scherm gewend. De tablets in de Mini-serie zijn sinds jaar en dag 7,9 inch in doorsnee, de komst van de iPad Mini 5 verandert daar niets aan. In 2015 verscheen de iPad Pro ten tonele: deze kreeg van de Amerikanen een 12,9 inch groot scherm. Twee jaar later (in 2017) bracht Apple een 10,5 inch grote iPad Pro op de markt. In 2018 introduceerde Apple wederom een nieuw schermformaat voor haar iPad Pro-lijn: ditmaal was hij 11 inch in doorsnee.

Apple is dus geen vreemde als het gaat om het aanbrengen van nieuwe schermen en schermformaten op haar tablets. Vijf uiteenlopende formaten is echter niet genoeg voor het in Cupertino gevestigde bedrijf. Als we de laatste berichten mogen geloven kunnen we binnenkort een iPad met een beelddiagonaal van 10,2 inch verwachten. Inderdaad, weer een nieuw schermformaat. Precieze details ontbreken nog, maar waarschijnlijk heeft Apple een manier gevonden om de schermranden of bezels nog kleiner te maken, resulterend in een groter scherm. De dimensies zijn dan gelijk aan die van de 9,7 inch grote varianten.

Het gerucht komt overeen met wat Apple-kenner en marktanalist Ming-Chi Kuo eerder dit jaar zei. Ook hij voorspelde de komst van een 10,2 inch grote iPad.

Beschikbaarheid

Wanneer kunnen we deze mysterieuze iPad dan precies verwachten? De Taiwaneze techsite Digitimes Research zegt met anonieme bronnen uit de productieketen te hebben gesproken. Volgens hen wordt de 10,2 inch grote tablet ergens in het derde kwartaal al gepresenteerd. In september zijn alle ogen op Apple gericht: dan onthult het bedrijf naar alle waarschijnlijkheid haar nieuwste generatie iPhones. Misschien krijgen we dan ook de veelbesproken tablet te zien.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer