Is dit de Samsung Galaxy Book S?

0

Er zijn afbeeldingen opgedoken van een nieuw product waar Samsung aan werkt: de Samsung Galaxy Book S. Het gaat om een dunne laptop die op Microsofts besturingssysteem Windows draait. Mogelijk wordt hij aangestuurd door een Qualcomms Snapdragon-processor.

Samsung heeft het er maar druk mee. Het Koreaanse technologiebedrijf lanceerde dit jaar een groot aantal nieuwe smartphones en tablets, waaronder de Samsung Galaxy Tab S5e, Samsung Galaxy Tab 10.1 (2019), Samsung Galaxy View 2 en natuurlijk deze week nog de Samsung Galaxy Tab S6. Aankomende week kunnen we nog meer producten verwachten Samsung: dan staat het Galaxy Unpacked evenement in de agenda. Naast een nieuwe Galaxy Watch onthullen de Koreanen dan ook hun nieuwste phablets, de Samsung Galaxy Note 10 en Galaxy Note 10 Plus.

Mogelijk krijgen we 7 augustus nog een ander apparaat te zien: de Samsung Galaxy Book S. De eerste plaatjes van deze Windows-laptop zijn door beroepslekker Evan Blass de wereld in geslingerd. Ook het bekende leakersportaal Slashleaks publiceerde dezelfde persfoto’s als Blass.

Dit weten we over de Galaxy Book S

Helaas zijn er nog maar weinig details bekend over de Samsung Galaxy Book S. De gelekte kiekjes geven wel enkele zaken weg. Zo is duidelijk te zien dat de Windows-laptop een USB-C poort heeft aan de zijkant. Ook de koptelefoonaansluiting is van de partij. Een welkome beslissing van de Koreanen: steeds vaker laten fabrikanten deze weg om hun apparaten nog dunner en waterbestendiger te maken. De Galaxy Note 10 (Plus) heeft om die reden naar verluidt geen headphone jack. Zijn voorgangers in de Galaxy S10-reeks hebben daarentegen wel een ingang voor oordopjes. Verder zien we boven het scherm een kleine camera om videogesprekken mee te voeren.

Samsung Galaxy Book S

Meer details over de Galaxy Book S ontbreken op dit moment. Als we de geruchten op internet mogen geloven is het de opvolger van de vorig jaar gepresenteerde Galaxy Book 2, zij het met één groot verschil: het is geen detachable. Verder horen we geluiden dat de Galaxy Book S een Snapdragon 855 onder de klep krijgt. Daarmee is hij net iets sneller en krachtiger dan zijn voorganger, die met een Snapdragon 850 was uitgerust.

Wanneer Samsung de Galaxy Book S onthult, wat hij gaat kosten en wanneer hij in de winkels ligt, is onbekend. Of hij zijn weg naar Nederland zal vinden is eveneens onduidelijk, maar die kans is volgens ons behoorlijk klein. Waarschijnlijk wordt de Galaxy Book S pas in het najaar uit de doeken gedaan, in of rond oktober.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer