Nintendo onthult nieuwe Switch met verbeterde batterijduur

0

Voor de tweede keer in korte tijd heeft Nintendo een nieuwe variant van de Nintendo Switch onthuld. Hij heeft dezelfde specificaties als de originele console en handheld, met één groot verschil: de accuduur. Volgens Nintendo gaat de batterij een stuk langer mee dan zijn voorganger.

De Nintendo Switch is zonder twijfel een van de populairste spelcomputers die Nintendo ooit op de markt heeft gebracht. Sinds de lancering is hij wereldwijd meer dan 35 miljoen keer verkocht, waarvan 500.000 keer in de Benelux.

Om het momentum te behouden lanceerde Nintendo eerder deze maand een nieuwe uitvoering van de Switch: de Nintendo Switch Lite. Eén van de grootste verschillen met de originele console is dat de Switch Lite enkel als handheld is te gebruiken. Ook heeft hij geen Joy Con controllers die je vast en los kunt maken en is het scherm een stuk kleiner. In het onderstaande artikel vind je alle overeenkomsten en verschillen tussen de originele Switch en Switch Lite.

Nintendo Switch Lite officieel: dit moet je weten

Langer gamen

In alle stilte heeft Nintendo woensdag opnieuw een nieuwe variant van de Nintendo Switch uitgebracht. De verschillen met de oorspronkelijke Switch zijn minimaal. Op zijn website meldt Nintendo dat de vernieuwde Switch tussen de vier-en-een-half en negen uur meegaat als de batterij volledig is opgeladen. Het huidige model houdt het, afhankelijk van de game, tussen de twee-en-een-half en zes uur uit.

Hoe Nintendo erin geslaagd is om de batterijduur zo sterk te verbeteren, is onduidelijk. Waarschijnlijk heeft hij een batterij met grotere accucapaciteit gekregen. Onlangs zagen we via de database van de Amerikaanse test- en keuringsinstantie FCC dat Nintendo een aanvraag had ingediend voor een zogeheten “Class II Permission Change”. Dat houdt in dat het nieuwe product nagenoeg dezelfde eigenschappen heeft als zijn voorganger, met een paar kleine aanpassingen. Daardoor hoeft hij niet van A tot Z het goedkeurings- en certificeringsproces te doorlopen. Hoogstwaarschijnlijk had deze betrekking op de vernieuwde Switch die we woensdag zagen.

Prijs en beschikbaarheid

Afgezien van de verbeterde batterijduur heeft Nintendo geen andere wijzigingen aangebracht aan de Switch. Zo is hij nog steeds als console en handheld te gebruiken, heeft hij twee afzonderlijke Joy Con controllers, inclusief Motion Control. De adviesprijs is niet bekend gemaakt, maar is naar verluidt hetzelfde als de introductieprijs van de originele Switch. Deze bedraagt nog altijd 329 euro. Wanneer de vernieuwde Nintendo Switch bij ons in de winkels ligt, weten we eveneens niet. Zodra we hier iets meer over horen, lees je dat natuurlijk op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer