Dit is de Samsung Galaxy Tab S6

0

Breaking news over Samsungs aanstaande Android-tablet, de Samsung Galaxy Tab S6. Android Headlines heeft de hand weten te leggen op een groot aantal persfoto’s. We weten nu precies hoe hij eruit komt te zien, welke features Samsung introduceert en weglaat, en wat er zich onder de motorkap begeeft. De antwoorden op deze vragen vind je op TabletGuide.nl.

Anderhalf week geleden dook uit het niets een roadmap op van alle apparaten die Samsung dit jaar nog wil lanceren. Met koeienletters zagen we daar de Samsung Galaxy Tab S5 op staan, de high-end tegenhanger van de in februari gepresenteerde Samsung Galaxy Tab S5e. Al snel genoeg bleek dat dit niet de is van Samsungs volgende Android-tablet. Volgens SamMobile en de Amerikaanse beroepslekker Evan Blass gaat deze door het leven als de Samsung Galaxy Tab S6. Deze informatie wordt opnieuw bevestigd door Android Headlines. Afgezien van de naam heeft de techsite nog veel meer informatie over de tablet.

Over de Samsung Galaxy Tab S6

Aan de buitenkant heeft het Koreaanse technologiebedrijf een aantal aanpassingen gedaan. Allereerst heeft de Galaxy Tab S6 aan de achterkant een gleuf zitten. Daar past de vernieuwde S Pen in. Met een magnetisch koppelmechanisme, vergelijkbaar met de Apple Pencil bij de nieuwste iPad Pro modellen, kun je hier de stylus plaatsen. Naar verluidt is hij hier draadloos op te laden en ondersteunt de pen Bluetooth, maar dat kan Android Headlines niet bevestigen.

Verder zien we aan de achterkant niet één, maar twee camera’s. Waar de tweede lens goed voor is, is onduidelijk. Mogelijk is het een groothoeklens, om extra grote landschapsfoto’s mee te maken. Een andere optie is dat dit een dieptecamera is om scherptediepte-effecten te creëren, zoals een bokeh-effect bij portretfoto’s. Als we de geruchten mogen geloven hebben de camera’s een resolutie van 13 en 5 megapixels.

De Samsung Galaxy Tab S4 is uitgerust met een koptelefooningang. Volgens Android Headlines moet deze wijken bij de Galaxy Tab S6. Een andere wijziging die Samsung heeft aangebracht aan het design, is de achterkant. Deze is niet langer van glas gemaakt zoals bij de Galaxy Tab S3 en Galaxy Tab S4, maar van aluminium. Hoe het met de vingerafdrukscanner zit is een raadsel. Bij het huidige model heeft Samsung deze weggelaten. Het gerucht gaat dat de Galaxy Tab S6 een vingerafdruksensor achter het beeldscherm krijgt, net als bij de nieuwste vlaggenschepen van het bedrijf. De gelekte persafbeeldingen bevestigen dit niet, de kans bestaat dus dat Samsung hem gewoon weglaat.

Overige specs

Android Headlines zegt de belangrijkste specificaties van de Galaxy Tab S6 te kennen. Om te beginnen heeft hij een 10,5 inch groot Super AMOLED-display. De tablet wordt aangestuurd door de Qualcomm Snapdragon 855, die gepaard gaat met 6GB aan werkgeheugen. De opslagcapaciteit krijgt, zoals verwacht, een flinke upgrade naar 128GB. Mogelijk komt er tevens een uitvoering met twee keer zoveel geheugen (256GB).

Het keyboard moet je, net als bij zijn voorgangers, afzonderlijk kopen. De S Pen krijg je er wel gratis en voor niets bij. Wat betreft de kleuren kunnen we in ieder geval drie varianten verwachten: blauw, grijs en roze/roosgoud. Naast een WiFi-only model komt er tevens een LTE-uitvoering van de tablet.

Android Headlines verwacht dat de Samsung Galaxy Tab S6 op woensdag 7 augustus wordt gepresenteerd, tegelijkertijd met de Samsung Galaxy Note 10. Wat hij gaat kosten en wanneer hij bij ons in de schappen ligt hopen we dan te horen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer