‘Vernieuwde Samsung Galaxy Fold gespot in India’

0

De Samsung Galaxy Fold is naar eigen zeggen gefixt, maar nog altijd ligt de opvouwbare phablet niet in de schappen. Mogelijk test Samsung de foldable in het openbaar. In de metro in New Dehli is het apparaat mogelijk op de foto vastgelegd door een reiziger, wat mogelijk betekent dat de lancering aanstaande is. Of toch niet? 

De Samsung Galaxy Fold is de eerste opvouwbare phablet van het Koreaanse techbedrijf. Deze zou begin mei van dit jaar bij ons in de schappen liggen voor 2.020 euro. Ter promotie van deze foldable kregen enkele prominente YouTube-sterren het apparaat vroegtijdig in handen. De een na de ander merkte dat het beeldscherm na één of enkele dagen kapot was. Bij een deel kwam dit doordat zij de plastic beschermlaag dat over het scherm lag hadden verwijderd. Bij anderen was de scharnier tussen beide schermen de boosdoener. Hierdoor kwam er stof en vuiligheid in het apparaat, waardoor de displays de geest gaven.

Nieuwe Galaxy Fold gezien

Samsung beloofde de onderste steen boven te halen en de problemen aan te pakken. Begin deze maand vertelde Samsung-topman Dong-jin Koh dat Samsung klaar is om de phablet te lanceren. Dat is tot op heden nog niet gebeurd, maar we verwachten dat dit ieder moment kan gebeuren.

Voordat het echter zover is, test Samsung het toestel in het dagelijkse leven. Naar verluidt zijn er een kleine 2.000 exemplaren op deze manier verspreid onder klanten. SamMobile wist de hand te leggen op een foto waarop de vernieuwde variant van de Samsung Galaxy Fold te zien zou zijn. De man die de telefoon bedient zit in de metro in New Dehli.

Het is lastig te zien welke aanpassingen Samsung aan het design heeft gedaan om herhaling te voorkomen. Volgens een van de geruchten gaat Samsung het onmogelijk maken om de plastic beschermlaag los te peuteren. Hoe? Door deze in de behuizing te verwerken. Bij de scharnier kunnen we op het eerste oog geen verschillen ontdekken met zijn voorganger.

‘Lancering aanstaande’

Het feit dat Samsung de Galaxy Fold op grote schaal test onder gebruikers, is voor ons een aanwijzing dat de lancering niet lang meer op zich laat wachten. Een concrete datum durven we echter niet te noemen. Tegelijkertijd kunnen we ons inbeelden dat Samsung de introductie van haar andere vlaggenschip niet in de weg wil staan. We hebben het natuurlijk over de Samsung Galaxy Note 10.

De laatste berichten die ons bereiken suggereren dat de lancering van de Galaxy Note 10 op 7 augustus gewoon doorgaat, maar dat hij later dan gepland in de winkels ligt. Dat heeft mogelijk te maken met de sancties die Japan momenteel heeft opgelegd aan Zuid-Korea, waardoor de productie van de Exynos 9825 tijdelijk teruggeschroefd is.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer