‘Lancering Samsung Galaxy Note 10 vertraagd door handelsoorlog’

0

Volgende maand zou de Samsung Galaxy Note 10 in de winkels liggen, maar mogelijk wordt dat iets later. Door de handelsoorlog die momenteel gaande is tussen Zuid-Korea en Japan loopt de productie van de phablet vertraging op. De onthulling op 7 augustus gaat gewoon door.

Dat schrijft de Koreaanse krant The Korea Herald.

Over iets meer dan drie weken is het eindelijk zover: dan onthult Samsung haar nieuwste vlaggenschip, de Samsung Galaxy Note 10. Er gaan geruchten dat we naast de reguliere Note 10 ook een Note 10 Pro of Note 10 Plus kunnen verwachten. Deze heeft naar verluidt dezelfde high-end componenten, maar is uitgerust met een 5G-modem, en mogelijk een iets beter camerasysteem. Hetzelfde deed Samsung in februari, toen ze de Galaxy S10-serie onthulde. Of Samsung deze trend doorzet moeten we nog een paar weken afwachten.

Handelsoorlog

Of de Galaxy Note 10, zoals voorspeld, op 23 augustus bij ons in de winkels ligt, is onzeker. The Korea Herald schrijft dat Zuid-Korea en Japan met elkaar in de clinch liggen. Door deze handelsoorlog is Samsung genoodzaakt om de productie van de Exynos 9825 processor met 10 procent terug te schroeven. Dat is de beoogde chipset voor het vlaggenschip voor de Europese markt. Als er onvoldoende processors gefabriceerd kunnen worden, ligt het voor de hand dat de lancering uitgesteld wordt.

Japan heeft sancties opgelegd aan Zuid-Korea. Laatstgenoemde mag voorlopig geen chemische producten als waterstoffluoride en gefluoreerd polyimide exporteren. Dergelijke grondstoffen heeft Samsung echter nodig om de Exynos 9825 te kunnen produceren.

Een woordvoerder van Samsung bevestigt dat het bedrijf een stapje terug heeft genomen en de productie van de Galaxy Note 10 heeft verlaagd. Of dit komt door de opgelegde sancties van Japan laat hij in het midden. De woordvoerder zegt dat de productiecapaciteit in augustus weer wordt opgevoerd.

Op woensdag 7 augustus staat de lancering van de Samsung Galaxt Note 10 gepland. Dat gebeurt, net als afgelopen jaar, in New York City op het Galaxy Unpacked evenement. Mogelijk krijgen we hier de opvolger van de Samsung Galaxy Tab S4 te zien. Volgens de laatste geruchten is dat onder de noemer Samsung Galaxy Tab S6. Over iets meer dan drie weken krijgen we hopelijk het antwoord op deze prangende vraag.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer