Eerste details nieuwe Nintendo Switch op straat

0

De Nintendo Switch is een commerciële knaller. Om de verkoop nog verder te stimuleren heeft Nintendo plannen om een nieuwe variant van het originele model op de markt te brengen. De eerste details over deze vernieuwde Switch liggen nu op straat.

De Nintendo Switch is inmiddels ruim twee jaar in ons land verkrijgbaar. In die tijd zijn er -inclusief België en Luxemburg- meer dan 500.000 exemplaren van verkocht, zo maakte Nintendo onlangs bekend. En vanaf 20 september ligt er een nieuwe variant van de Switch bij ons in de winkels: de Nintendo Switch Lite. Deze werd woensdag uit de doeken gedaan door het Japanse gamebedrijf. De Europese adviesprijs is weliswaar nog niet bekend, maar vermoedelijk krijgt hij een prijskaartje van rond de 200 euro.

Dit kunnen we van de nieuwe Nintendo Switch verwachten

Geruchten over een ‘budgetuitvoering’ van de Nintendo Switch gaan al enkele maanden de ronde op internet. Deze zagen we, zoals gezegd, gisteren. Tegelijkertijd hoorden we geluiden over een opgevoerde variant van de Nintendo Switch, de zogeheten Nintendo Switch Pro. Tot op heden ontbreken nog alle details over dit apparaat.

In de database van de Federal Communications Commission (FCC) -zeg maar de Amerikaanse test- en keuringsinstantie als het gaat om consumentenelektronica- zijn documenten opgedoken waarin een nieuwe variant van de bestaande Nintendo Switch wordt beschreven. Nintendo heeft een “Class II Permission Change” ingediend, zo ontdekte The Verge. Dat houdt in dat Nintendo een bestaand product opnieuw wil uitbrengen met enkele kleine aanpassingen, zonder het hele goedkeurings- en certificeringsproces opnieuw te doorlopen.

Volgens het FCC-document krijgt de spelcomputer een nieuwe System-on-a-Chip (SoC) of chipset en NAND-geheugen (flashgeheugen die we in SSD’s vinden). Door deze wijzigingen heeft Nintendo het CPU board moeten aanpassen. Wat het allemaal precies inhoudt is nog onduidelijk. Wellicht krijgt de beoogde Nintendo Switch niet langer een NVIDIA Tegra X1 -een processor die inmiddels ruim vier jaar oud is- maar diens opvolger. Of Nintendo de opslagcapaciteit uitbreid of de gameconsole en handheld van nieuwe geheugenchips voorziet, is eveneens onbekend.

Volgens The Verge gaat het nadrukkelijk niet om de geruchtmakende Nintendo Switch Pro. Het betreft enkel een update van een bestaand model, wat te zien is aan het modelnummer (BKEHAC001). Zodra we iets horen over deze variant, laten we jullie dat uiteraard direct weten.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer