Nintendo Switch Lite officieel: dit moet je weten

0

Na maanden van speculeren heeft Nintendo een nieuwe variant van de Switch onthuld: de Nintendo Switch Lite. Deze handheld is vanaf 20 september verkrijgbaar in ons land in drie kleuren. Een Europese adviesprijs is niet bekend gemaakt.

We hebben het al -tig keer gezegd: de Nintendo Switch is megapopulair onder gamers. De spelcomputers vliegen als warme broodjes over de toonbank. Wereldwijd is hij al meer dan 35 miljoen keer verkocht. In de Benelux is hij inmiddels ruim een half miljoen keer verkocht, zo maakte Nintendo onlangs bekend.

Al maanden gonst het van de geruchten dat Nintendo twee alternatieve varianten van de Switch gaat uitbrengen: een budgetvariant en een uitvoering voor hardcore gamers. Het Japanse gamebedrijf heeft vandaag dan eindelijk het eerstgenoemde model officieel uit de doeken gedaan. Deze luistert naar de naam Nintendo Switch Lite.

Verschillen Nintendo Switch en Nintendo Switch Lite

De Nintendo Switch Lite is geen één-op-één kopie van de originele Switch, maar dan met een lager prijskaartje. Er zijn een aantal duidelijke verschillen. Om te beginnen kun je de Nintendo Switch zowel als handheld als gameconsole gebruiken. De Nintendo Switch Lite kun je niet aansluiten op je tv, maar is alleen als handheld te gebruiken.

Nintendo Switch Lite

Een ander duidelijk verschil is dat de Nintendo Switch Lite geen verwisselbare Joy Con Controllers heeft. Deze zijn ingebouwd en geïntegreerd in het design. Zodoende beschikt hij ook niet over een tafelmodus. Zoals de naam al doet vermoeden heeft de Lite-variant een kleiner scherm dan het origineel: het display is 5,5 inch in doorsnee in plaats van 6,2 inch. De schermresolutie is wel gelijk op 720p (HD). Ook de HD Rumble-functie en infraroodcamera ontbreken bij de Switch Lite. Om games te spelen die gebruikmaken van motion controls, moet je afzonderlijke Joy Cons aanschaffen.

Een pluspunt van de Nintendo Switch Lite tegenover zijn grote broer, is dat hij een langere batterijduur heeft. De originele Switch gaat gemiddeld zo’n drie uur mee als hij volledig is opgeladen. De Switch Lite heeft volgens Nintendo een batterijduur van maar liefst zeven uur. Dat is opmerkelijk omdat de originele Switch een 4310 mAh batterij heeft, de Switch Mini komt niet verder dan 3570 mAh.

Beschikbaarheid

De Nintendo Switch Lite ligt vanaf 20 september bij ons in de winkels, zo laat Nintendo weten in de laatste editie van Nintendo Direct, die vanzelfsprekend alleen maar over de Switch Lite gaat (zie onderstaande video). In de VS krijgt hij een prijskaartje van 199 dollar. Wat hij hier in Europa gaat kosten is niet bekend gemaakt. De Switch Lite verschijnt in drie kleuren: geel, grijs en turkoois.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer