Samsung Galaxy Tab S6 nu al gespot?

0

De volgende generatie Android-tablets van Samsung loert om de hoek. SamMobile heeft nu al de hand weten te leggen op het eerste plaatje waarop de Samsung Galaxy Tab S6 te zien is. De techsite zegt tevens de eerste details over de high-end tablet al te kennen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

We staan aan de vooravond van een nieuwe golf Android-tablets. Uit een gelekte roadmap blijkt dat Samsung dit jaar nog zeker drie nieuwe tablets gaat presenteren. Daarop worden de Samsung Galaxy Tab S5, Samsung Galaxy Book 3 en Samsung Galaxy Tab Active 3 genoemd. Geen woord over de Samsung Galaxy Tab S6. Het is dan ook niet vergezocht om aan te nemen dat deze pas in 2020 wordt gelanceerd. Toch?

Samsung Galaxy Tab S6: dit weten we tot nu toe

SamMobile heeft een andere theorie. De techsite claimt dat Samsung dit jaar geen plannen heeft om een Galaxy Tab S5 te lanceren. In plaats daarvan kunnen we de Samsung Galaxy Tab S6 verwachten. Hoe zit het dan met de Tab S5? Heel simpel: die wordt overgeslagen, zo zegt een anonieme bron tegenover SamMobile. In februari maakten we kennis met de Samsung Galaxy Tab S5e, een budgettablet waarvan de adviesprijs aanzienlijk lager ligt dan we gewend zijn van de Tab S-reeks.

De naam daargelaten, SamMobile zegt tevens een aantal details van de Galaxy Tab S6 te kennen. De tablet krijgt naar verluidt een 10.5 inch groot scherm, een formaat die inmiddels is ingeburgerd bij Samsung. Aan rekenkracht komt hij niets tekort: onder de motorkap plaatst Samsung namelijk een Qualcomm Snapdragon 855. Deze chipset kun je misschien van smartphones als de OnePlus 7 Pro en Sony Xperia 1. Deze wordt bijgestaan door 4GB werkgeheugen.

Samsung Galaxy Tab S6

Beroepslekker Evan Blass claimt op Twitter dat de Galaxy Tab S6 eraan komt

De opslagcapaciteit krijgt een forse upgrade. Samsung laat een uitvoering met 64 GB intern geheugen achterwege. In plaats daarvan krijgt de Galaxy Tab S6 128 GB aan opslagruimte. Dit gerucht hoorden we in mei al voorbijkomen en wordt nu opnieuw bevestigd. Naast dit basismodel lanceert Samsung ook een uitvoering met 256 GB geheugen.

Net als zijn voorgangers krijgt de Galaxy Tab S6 een stylus, ook wel beter bekend als de S Pen. Bij de Galaxy Tab S3 en Tab S4 moest je deze in een plastic houdertje steken om mee te nemen. Een goedkope oplossing die geen kwaliteit uitschreeuwt. Daarom heeft Samsung een nieuwe oplossing bedacht: de S Pen krijgt een magneet waardoor je hem aan de zijkant van de tablet kunt ‘plakken’. Deze oplossing hebben de Koreanen duidelijk afgekeken van Apple. Zij introduceerde deze oplossing bij de nieuwste iPad Pro-modellen. De stylus krijgt verder een aantal nieuwe features, al is op dit moment nog niet bekend welke.

Tot slot vertelt de anonieme bron dat de Galaxy Tab S6 een dual-camerasysteem krijgt aan de achterkant. Het is de eerste keer dat Samsung deze integreert in een tablet. Details over de camera’s ontbreken nog op dit moment.

Lancering

SamMobile claimt dat de Samsung Galaxy Tab S6 al op 7 augustus getoond wordt. Samsung houdt dan in New York City de volgende editie van het Galaxy Unpacked evenement. Uitnodigingen voor het evenement gingen afgelopen maand al de deur uit. Tot nu toe gingen we er blind van uit dat we hier alleen de Samsung Galaxy Note 10 te zien kregen, al dan niet in meerdere uitvoeringen. Dat is een jaar na de lancering van de Samsung Galaxy Tab S4.

Als we meer over de Galaxy Tab S6 horen, lees je dat uiteraard hier op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer