Nintendo Switch 500.000 keer verkocht in Benelux

0

De Nintendo Switch is een regelrechte hit, ook hier in de lage landen. In België, Nederland en Luxemburg is de spelcomputer sinds de lancering ruim 500.000 keer over de toonbank gegaan. Niet voor niets noemt Nintendo Nederland het “een geweldige mijlpaal”.

Dat valt te lezen op de Nederlandstalige Facebookpagina van de Nintendo Switch. Onder het bericht zijn vele positieve berichten over de console en handheld in één te vinden, al lezen we her en der een kritische noot. Zo vraagt iemand zich af hoe het kan dat er ‘slechts’ een half miljoen exemplaren van de Switch zijn verkocht, gezien zijn megapopulariteit.

35 miljoen

Zijn uitspraak bevat een kern van waarheid. Als we de meest recente kwartaalcijfers van Nintendo erbij pakken, lezen we dat de Nintendo Switch wereldwijd meer dan 35 miljoen keer is verkocht sinds de lancering. Nog geen anderhalf procent daarvan is dus in de Benelux verkocht in de afgelopen twee jaar.

Hoe het met de gameverkoop zit in de Benelux, houdt Nintendo voor zich. In de zojuist aangehaalde kwartaalcijfers schrijft Nintendo dat ze wereldwijd 187,52 miljoen games heeft verkocht sinds de introductie van de Nintendo Switch. Het populairste spel is Mario Kart 8 Deluxe: daarvan zijn er inmiddels 16,69 miljoen van verkocht. Super Smash Bros. Ultimate (dat afgelopen najaar verscheen), Pokémon Let’s Go PikachuPokémon Let’s Go Eevee en Super Mario Party waren eveneens succesvolle titels. Daarvan zijn in de afgelopen twee jaar respectievelijk 13,81 miljoen, 10,63 miljoen en 6,4 miljoen exemplaren van verkocht.

Tegenover NU.nl laat een woordvoerder van Nintendo weten dat de verkoopcijfers alle verwachtingen hebben overtroffen. “Vanaf de lancering van de Nintendo Switch zien we dat het product momentum heeft. En dat is duidelijk het afgelopen jaar nog verder toegenomen.”

‘Nintendo Switch Mini in de maak’

De Nintendo Switch is populair, zoveel is wel duidelijk. Volgens het geruchtencircuit wil Nintendo het momentum vasthouden, naar verluidt door twee nieuwe varianten van de spelcomputer op de markt te brengen. Eén daarvan is de Nintendo Switch Mini, waarover we de laatste tijd veel geluiden hebben gehoord. In tegenstelling tot de originele Switch heeft de Switch Mini geen Joy Con controllers die je kunt loskoppelen.

De andere Switch die we kunnen verwachten is volgens de laatste berichten een Pro-variant. Details over deze console zijn er momenteel niet. Geef het tijd en dan stromen de geruchten vast en zeker binnen. In dat geval lees je er alles over op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer