Google Pixel C ontvangt niet langer beveiligingsupdates

0

Het hoge woord is eruit: de Google Pixel C ontvangt vanaf nu niet langer beveiligingsupdates. Juni 2019 was de laatste keer dat de convertible een security patch ontving. Voortaan rolt de zoekmachinegigant niet langer deze maandelijkse patches uit.

Dat schrijft op haar supportpagina van de Google Pixel C. Je moet wel goed zoeken: in de kleine lettertjes, die je helemaal onderaan de pagina vindt, staat de volgende opmerking:

Opmerking: Op je Pixel C worden toepasselijke beveiligingsupdates geïnstalleerd tot juni 2019. Daarna kunnen we geen aanvullende updates garanderen.”

Over de Google Pixel C

De Google Pixel C was de eerste tablet uit de koker van Google. De zoekgigant onthulde de Android-tablet met afkoppelbaar toetsenbord in september 2015. Drie maanden later, in december, verscheen de convertible in ons land. De uitvoering met 32GB geheugen ging destijds over de toonbank voor 499 euro. De uitvoering met twee keer zoveel geheugen was 100 euro duurder (599 euro). Het keyboard moest je dan nog afzonderlijk aanschaffen voor 169 euro. Al met al was het een bijzonder prijzige tablet, zeker voor die tijd.

Al met al was men behoorlijk kritisch over de Pixel C. Dat is niet zo vreemd: wie dergelijke adviesprijzen voor zijn producten vraagt, heeft heel wat waar te maken. Zo schreef de gerenommeerde techjournalist Walt Mossberg onder meer (enigszins geparafraseerd) dat “Google hardware moest maken, maar niet op deze manier”. Sommige gebruikers klaagden over de slechte WiFi-verbinding.

Geen updates meer

Een van de zaken die Google wel goed voor elkaar had, was het updatebeleid. Sinds de lancering rolt de zoekgigant maandelijks beveiligingsupdates uit. Dat zijn behoorlijk wat updates, zeker voor een Android-apparaat. De meeste Android-producten ontvangen hooguit twee jaar security updates, als je mazzel hebt drie jaar. Het komt wat ons betreft dan ook niet als een grote verrassing dat Google niet langer security patches uitrolt.

Toen Google de Pixel C lanceerde, draaide hij op Android 6.0 Marshmallow. In april 2017 ontving de tablet een grote software-update naar Android 7.1.2 Nougat. Later dat jaar verscheen de Android Pie update voor de tablet, maar dat veroorzaakte de nodige irritatie. Velen klaagden op social media dat hun convertible volledig was gewist toen zij het besturingssysteem hadden geïnstalleerd. In maart 2018 vertelde Google dat een update naar Android Pie er niet in zat voor de Pixel C.

 

Wat zijn jullie ervaringen met de Google Pixel C?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer