Foto’s en specs Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019) op straat

0

Nieuwe details over de Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019) zijn aan het licht gekomen. Dankzij de Duitse beroepslekker Roland Quandt kennen we nu de rand van de hoed. Op WinFuture heeft hij een aantal plaatjes van de aanstaande Android-tablet online gezet. Ook zegt hij de belangrijkste specificaties van de budgettablet te kennen.

Misschien herinner je je nog dat Samsung in februari de Samsung Galaxy Tab S5e onthulde. Rond dezelfde tijd maakten we tevens kennis met de Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2019). Drie maanden later kwamen de eerste geruchten voorbij dat de Koreaanse techreus werkte aan een compactere uitvoering van de laatstgenoemde tablet: de Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019).

Inmiddels zijn we enkele weken verder en weten we alles wat we moeten weten over de zojuist genoemde Android-tablet. Ditmaal doet Roland Quandt een duit in de zak. Hij heeft namelijk de hand weten te leggen op diverse persfoto’s van de Galaxy Tab A 8.0 (2019). Daarnaast zegt de meesterlekker ook de belangrijkste specificaties te kennen. Gezien zijn reputatie alle reden om zijn uitspraken serieus te nemen.

Dit moet je weten over de Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019)

De Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019) heeft een klassiek design. Dat heeft hij te danken aan zijn 8 inch grote IPS LCD-display. Deze heeft forse schermranden en een HD-resolutie van 1280 bij 800 pixels. Door deze combinatie heeft het scherm een 16:10 verhouding. Het is een overduidelijke aanwijzing dat we niet veel van de prestaties hoeven te verwachten.

Dat blijkt wel als we naar de ingewanden van de Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019) kijken. Onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 429 quad-core processor. Door de vier Cortex A53 cores kunnen de kloksnelheden oplopen tot 2,0 GHz. Het werkgeheugen bedraagt een schamele 2 GB, de opslagcapaciteit komt niet verder dan 32 GB. Godzijdank dat je op ieder moment extra opslagruimte kunt bijkopen in de vorm van een microSD-kaart.

Achterop heeft de Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019) een 8 megapixelcamera. Om videogesprekken te voeren ben je aangewezen op een 2 megapixelcamera, waarvan we geen hoge verwachtingen hebben. Wat betreft connectiviteit is de Android-tablet uitgerust met Bluetooth 4.2 (LE), dual-band WiFi en 3.5mm audio jack. Naast de WiFi-only uitvoering verschijnt er tevens een LTE-variant. De accucapaciteit bedraagt 5100 mAh. Tot slot wordt de tablet afgeleverd met Android 9.0 Pie met Samsungs skin One UI.

Beschikbaarheid

Of en wanneer de Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019) in ons land verschijnt is op dit moment onduidelijk. Wat betreft het prijskaartje denken we dat hij straks tussen de 150 en 200 euro gaat kosten. Zijn grote broer, de Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2019), haal je in huis vanaf 210 euro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer